© Haber Rize 2022

Bakan Koca: Onaylı randevu dönemi pazartesi günü başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni Onaylı Randevu Sistemi'nin Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. Bu sistem, hastaların randevularının bir gece öncesinden onaylanmasını gerektiriyor. Ancak, 65 yaş üstü ve kanser hastaları bu uygulamadan istisnadır. Hastaların randevularını onaylamaları veya gelemeyeceklerini bildirmeleri gerekiyor. Bu sistem, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkanı sunarken, boş kalan randevuların hizmet bekleyen hastalara tahsis edilmesine olanak sağlıyor. Bakan Koca, yeni sistemin hastaların taleplerine hızlı cevap verilmesini sağlayacağını ve etkin şekilde işleyeceğine inandıklarını belirtti.

Onaylı Randevu Sistemi Pazartesi Günü Başlıyor: Bakan Koca Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pazartesi günü başlayacak olan onaylı randevu sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastalarının bu sisteme istisna olduğunu belirtti. Onaylı randevu sistemi, hastaların randevularının bir gece önce onaylanmasını gerektiriyor. Randevusu olan hastaların akşam saat 20.00'ye kadar randevularına onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekiyor.

Bakan Koca, ulusal sağlık değerlendirme ve koordinasyon toplantısında sağlık hizmetlerini kolaylaştıracak bir altyapı kurduklarını ifade etti. MHRS'nin telefon ve internet erişiminin olduğu her yerde yeni bir özellik kazandığını belirten Koca, onaylı randevu sisteminin hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkanı sağlayacağını vurguladı. Hastaların gelemeyeceği randevuları iptal etmeleri sayesinde boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılabileceğini dile getirdi.

Bakan Koca, onaylı randevu sistemiyle birçok branşta hastaların taleplerine 24 saat içinde cevap verilebileceğine işaret etti. Bu yeni sistemden beklenen sonucun alınacağına inandıklarını belirten Koca, taleplerin etkin şekilde karşılanabilmesi için Randevu Koordinasyon Merkezi'nin devreye alınacağını ve bu merkezin faaliyetlerini şahsen takip edeceğini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER