© Haber Rize 2022

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 416 milyon dolarlık kredi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) ve Dünya Bankası, Türkiye'deki sanayi işletmelerinin hava kirletici madde ve sera gazı emisyonlarını azaltma amacıyla 416 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı garantörlüğünde sağlanan kredi, Türkiye Sanayi Emisyonlarını Azaltma Projesi'ni destekleyecek. Proje, imalat sektörüne uzun vadeli finansman sağlayarak, parçacık madde emisyonlarını yüzde 40, azot oksit emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltmayı ve yılda 220 bin ton sera gazı emisyonunu azaltmayı hedefliyor. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, projenin Türkiye'nin iklim ve çevre politikalarını destekleyeceğini belirtti.

Türkiye ve Dünya Bankası, Sanayi Emisyonlarını Azaltma İçin 416 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşması İmzaladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) ile Dünya Bankası arasında, Türkiye'deki sanayi işletmelerinin hava kirletici madde ve sera gazı emisyonlarını azaltma amacıyla 416 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı. Anlaşma, TKYB Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Öztop ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Kerem Dönmez tarafından Washington'daki Dünya Bankası merkezinde imzalandı. Dünya Bankası'nı ise Humberto Lopez temsil etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı garantörlüğünde sağlanan bu kredi, Türkiye Sanayi Emisyonlarını Azaltma Projesi kapsamında Türkiye'deki imalatçılara uzun vadeli finansman olanakları sunacak. Proje, çevre, iklim, üretkenlik, sağlık ve dirençlilik üzerinde olumsuz etkileri olan zararlı emisyonları azaltmayı hedefliyor. İmalat sektörünü hedefleyen proje, yeşil dönüşüm için uzun vadeli finansmana erişimi kolaylaştırarak, parçacık madde emisyonlarını yüzde 40, azot oksit emisyonlarını yüzde 30 oranında azaltmayı planlıyor. Proje ayrıca, yılda 220 bin ton sera gazı emisyonunu azaltmayı hedefliyor.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Sanayi sektöründen kaynaklı emisyonların azaltılması, Türkiye'nin sanayi işletmelerinin küresel piyasadaki rekabet gücünü artırmada büyük önem taşımaktadır. Dünya Bankası, Türkiye'nin iddialı iklim ve çevre politikalarının ve hedeflerinin önündeki kilit engelleri ortadan kaldırma çabalarını desteklemekten mutluluk duymaktadır," dedi.

Bu önemli kredi anlaşması, Türkiye'nin çevre ve iklim hedeflerine ulaşması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER