© Haber Rize 2022

Esila'dan Acı Haber Geldi

16 yaşındaki Esila Tüfekçi, uzun bir süredir kalp nakli bekliyordu ve sonunda uygun bir donör bulundu. Ancak ameliyatın ardından kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. 2018 yılında kalp yetmezliği teşhisi konulan Esila, Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde gerçekleştirilen kalp nakli operasyonunda yaklaşık 9,5 saat süren bir ameliyat geçirdi. Ancak nakil sonrasında Esila'nın durumu stabil hale getirilemedi ve ilk 48 saat kritikti. Tüm müdahalelere rağmen Esila hayatını kaybetti. Esila'nın cenaze programı henüz belirlenmedi.

Esila'dan Acı Haber Geldi

Rize'de yaşayan 16 yaşındaki Esila Tüfekçi, uzun bir süredir kalp nakli bekliyordu ve sonunda uygun bir donör bulundu. Ancak ameliyatın ardından kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti.

2018 yılında kalp yetmezliği teşhisi konulan Esila, yaklaşık altı yıl boyunca umutla kalp nakli için bekledi. Nihayet beklenen donör bulunduğunda ameliyata alındı, ancak ameliyat öncesi durumu ağırlaşan genç kız, operasyon sonrasında yoğun bakım ünitesine alındı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde gerçekleştirilen kalp nakli operasyonu yaklaşık 9,5 saat sürdü. Ancak nakil sonrasında Esila'nın durumu stabil hale getirilemedi ve ilk 48 saat kritikti. Ne yazık ki, yapılan tüm müdahalelere rağmen Esila yaşamını yitirdi.

Esila'nın cenaze programı henüz netlik kazanmamış durumda.

ALLAH'tan rahmet (cc) Esila'ya ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER