© Haber Rize 2022

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

Rize'de HAK-İŞ'e bağlı Öz Gıda-İş ve Öz Sağlık-İş üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Grup adına konuşan Öz Gıda-İş Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Fatih Kandemir, İsrail'in Filistin'e yönelik zulmüne karşı duracaklarını belirtti. İşçilerin haklarını savunmak için dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Kandemir, kayıt dışı istihdamın ve çocuk işçiliğinin önlenmesi, işsizlik oranlarının düşürülmesi, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözülmesi gibi konuları dile getirdi. Ayrıca, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının gözden geçirilmesi ve iş kanunundaki sendikal hakların güçlendirilmesi taleplerini dile getirdi. Özdemir, işsizlik sigortası ödeneklerinin kolaylaştırılması ve miktarlarının artırılması gerektiğini ifade etti.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı

Rize'de HAK-İŞ'e bağlı Öz Gıda-İş ve Öz Sağlık-İş üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup adına açıklama yapan Öz Gıda-İş Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Fatih Kandemir, İsrail'in zulmüne karşı Filistin'in yanında duracaklarını vurguladı.

İşçilerin haklarını alabilmeleri için her zaman dayanışma içerisinde çalıştıklarını belirten Kandemir, "Kayıt dışı istihdamın ve çocuk işçiliğinin önlenmesini, işsizlik oranlarının düşürülmesini istiyoruz. ÇAYKUR başta olmak üzere mevsimlik, geçici kamu işçileri ile kampanya işçilerinin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istiyoruz. 4857 sayılı İş Kanunu'nun, işgücünün değişen şartlarına uygun sendikal hak ve özgürlüklerin güçlendirilerek ilerletilmesini istiyoruz," ifadelerini kullandı.

Özdemir, çalışanlar açısından işsizlik sigortası ödenek imkanlarının kolaylaştırılmasını ve ödenek miktarlarının artırılmasını talep ettiklerini de dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER