© Haber Rize 2022

Kalkan-21 operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Adana’da düzenlenen “Kalkan-21” operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı, bunların 12’sinin tutuklandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Muğla ve Adana’da Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik düzenlenen ”Kalkan-21” operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığı, bunların 12’sinin tutuklandığı ve 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildğini açıkladı.

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için Türkiye’nin her bölgesinde kararlılıkla sürdürülen operasyonların aralıksız devam edeceğini belirten Bakan Yerlikaya operasyonlar hakkında şu bilgileri verdi:

”Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonda; 5 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 3’ü tutuklandı. 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonda; 7’si Yabancı Uyruklu olmak üzere toplamda 11 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü yakalandı. 9‘u tutuklandı. 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi.”

Yerlikaya, operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğunu duyururken ”Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER