Rize
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

ÇAY TV ORTAĞI TORLAK GAZETECİ KÖSEOĞLU’NU TEHDİT ETTİ

ÇGD üyesi Gazeteciyi tehdit ettiği iddia edilen ÇAY TV nin ortaklarından İsmail Torlak’a ÇGD den tepki

“BU TEHTİD BİZE DEĞİL BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNEDİR”

Rize’den ulusal yayın yapan FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen Çay TV televizyonun ortaklarından İsmail Torlak çay TV ve muhabiriyle ilgili haber yapan ÇGD üyesi aktuel53 adli haber sitesinin imtiyaz sahibi Osman Köseoğlu’nu telefonla tehdit ettiği iddiasına Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize şubesi tepki gösterdi.

Saldırının ÇGD üyesi Köseoğlu’na değil, halkın haber alma ve yayma hakkını savunan özgür basına yönelik olduğuna dikkat çeken ÇGD Rize şube başkanı Gençağa Karafazlı, ÇGD üyeleri ile beraber ÇGD Rize şubesinde bir basın açıklaması yaparak yaşananlara tepki gösterdi.

“BİRÇOK GAZETECİ ARKADAŞIMIZA YÖNELİK BASKI VE TEHDİT VAR”

Basın mensuplarına yönelik saldırıların her geçen gün arttığını ifade eden ÇGD Rize şube başkanı Karafazlı ; “Son yıllarda basına yönelik baskı tehdit ve yıldırma politikaları sonucu birçok gazeteci arkadaşımız saldırıya uğradı, birçok gazeteci arkadaşımız gözaltına alındı ve ya tutuklandı.

Bizler, sorumlu gazetecilik adına nerede haber değeri taşıyan bir konu varsa önünü, arkasını düşünmeden o konuyu kamu yararına haberleştirmekte çekinmeyen, haberde doğruluğu, dürüstlüğü esas alan basın mensuplarıyız. Her birimizin haber peşinde koşan haber siteleri var.

Benim Rize nabız, kzeyteve,  Osman Köseoğlu nun aktüel53 ve Şenol Öksüz üyemizin ise,  haberrize adlı haber sitelerinin sorumluları olarak yaptığımız bir haber nedeniyle meslektaşımız Osman köseoğlu’nun tehdite uğraması sonucu bugün burada, kamuoyunun, karşısındayız.

“HABERİMİZİ YAYINLAYAN GAZETECİ ARKADAŞIMIZ TEHDİT EDİLDİ”

İmtiyaz sahibi olduğum kuzey tv adlı haber sitesinde yayınladığım “ FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen Çay TV programcısı emek hırsızı Orhan Yazıcılar ölüler üzerinden meşruiyet peşinde” haberimizi Çağdaş Gazeteciler Derneğimizin de Üyesi olan 0sman Köseoğlu yayınladı diye telefon uyarısıyla yani örtülü tehditle karşı karşıya kaldı.

Bu haberde neden bahsedildiğine gelince; takipçilerimiz bilirler ki bu güne kadar ilimizde FETÖ yapılanmasının varlığı üzerine gidiyor, eriştiğimiz bilgileri haberleştiriyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde yaptığımız Bu haberimizi Osman arkadaşımız sitesinde paylaşınca bölgede uydudan  yayın yapan ÇAY TV ortaklarından İsmail Torlak tarafından aranarak tehdit edildi.

“OLUMLU OLUMSUZ HİÇ BİR HABERİNİZDE ÇAY TV ADI YER ALMAYACAK”

Bugün Rize de uydudan yayın yapan FETÖ’dan aranan ve ABD ye kaçan Çay TV ortaklarından cemal külünkoğlu’nun ortağı olan İsmail Torlak, dün gazeteci arkadaşımızı yayınladığı ve FETÖ iltisaklı olduğu iddia edilen çay tv adlı televizyonun isminin haberde geçmesine tahammül edemedi ve arkadaşımız Osman Köseoğlu nu telefonla arayarak,  “Bizimle zorunuz ne? Çay TV nin isminin yer alacağı olumlu olumsuz hiçbir haberi yayınlamanı istemiyorum” diyerek açıkça tehdit etmiştir.

Halkın haber alma hakkını korumakla sorumlu olan bir televizyonun sahibinin bir gazeteciyi tehdit etmesini kabul etmiyoruz bu durumu protesto ediyoruz.

Çağdaş gazeteciler derneği olarak olayın takipçisiyiz avukatlarımız yaşananlarla ilgili yaptıkları çalışma sonrası gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyor, basın özgürlüğünden yana tüm kesimleri derneğimizin üyesi gazeteci arkadaşımızı tehdit eden Çay TV televizyonu ortağı İsmail Torlak’ ı protesto etmeye ve kınamaya çağırıyoruz”

“BU TEHTİDBİZE DEĞİL RİZE HALKINA KAMUOYUNADIR”

Arkadaşlarına yapılan tehdittin kendilerine değil Rize halkına ve kamuoyuna yapılmış bir tehdit olduğunu söyleyen ÇGD üyesi haberrize internet sitesinin imtiyaz sahibi Şenol Öksüz ; “ Basının özgür olduğu söyleniyor ama kesinlikle basının üzerinde ağır bir baskı var son günlerde bunun birçok somut örnekleri zaten görüyor yaşıyoruz.

Burada tehdit edilen aslında Osman Köseoğlu, Şenol Öksüz veya Gençağa Karafazlı değil. Rize toplumudur, milletidir kamuoyudur. Çünkü bizim yaptığımız haberler tamamen kamunun yararına milletin yararına olan konulardır. Yaşananları, kamuya taşımaya çalışıyoruz. Bize yapılan baskı bizim şahsımızda Rize kamuoyunadır, Rize milletinedir. Ve Çay TV’nin yapmış olduğu bu tehditti kınıyorum, reddediyorum kesinlikle bunu düzeltmeye davet ediyorum arkadaşları.”

Yayınladığı birçok haberine erişim yasağı getirildiğini kendisine yönelik tehdidi kınadığını ifade eden aktuel53 haber sitesinin imtiyaz sahibi Osman Köseoğlu;

“Yıllardan beri özellikle Rize’mizde duyduğumuz FETÖ ile ilgili haberleri haberleştiriyorum, kamuoyunu bilgilendiriyorum. Son iki ay içerisinde yaklaşık dört haberimize erişim yasağı geldi. Hatta bu konu ile ilgili geçen Rize Adliyesi’nde bir basın açıklaması ile olayı protesto ettik. Önceki gün Kuzey Teve’de yayınlanan Çay TV muhabiri emek hırsızı diye eleştirdiğimiz Orhan Yazıcılar’la ilgili haberi alıp kaynak göstererek yayınladım.

“ÇAY TV SAHİPLERİNDEN İSMAİL TORLAK TELEFONLA AAYARAK TEHTDİT ETTİ”

Bundan dolayı dün saat 12:30 da Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz temsilciliğine yeni seçilen başkanı tebrik etmeye gittiğim sıradan, arkadaşlarla otururken bir anda numarası belli olmayan bir telefon Telefonumu açtığımda Kendisini tanıtan , “Ben İsmail Torlak, Çay TV’nin sahibiyim.” dedi. “Şimdiden sonra bizim ÇAY TV ismi geçen hiçbir haberi yayınlamayacaksın” dedi. Nedenini sorduğumda, “Dün yayınladığın haberde FETÖ iltisaklı diyorsun” dedi. Ben ona şu ifadeyi kullandım, ‘haber zaten benim değil, kaynak gösterdim Kuzey Teve olarak’ ama güncel ve gerçek bir haber olduğu için bunu kamuoyu ile paylaştım.

Ancak bu yapılan açık bir tehditti. Orada beş altı arkadaş vardı, sonra bu konu ile ilgili ben kendisine Rize’de yıllardan beri ÇAY TV’nin gerçek sahibini bugün Amerika’da FETÖ ‘dan kaçak olan Cemal Külünkoğlu’nun olduğunu söyleyince bana , “bizim onla hiçbir irtibatımız yok” dedi. Ancak ben ona “Peki bugüne kadar bir açıklama yaptın mı?” dediğimde bana cevap vermedi. Bağımsız ve özgür bir basın mensubu olarak bu olayı şiddetle kınıyorum susmadan yazmaya devam edeceğimi kamuoyuna duyurmak istiyorum” dedi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!