Rize
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

CHP'li İlgezdi: “Kamu güvenliği, toplum huzuru bahane, yasakçı zihniyet şahane!”

CHP'li İlgezdi: “Kamu güvenliği, toplum huzuru bahane, yasakçı zihniyet şahane!”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ‘Kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması’ bahaneleriyle yasaklanan müzik festivaline ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ‘Kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması’ bahaneleriyle yasaklanan müzik festivaline ilişkin konuştu.

CHP’nin Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ise müzik yasaklarının durdurulamaz hale geldiğini ve mevcut iktidarın yaşam tarzına müdahaleyi artık görev saydığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Festivalin engellenmesinin sözde nedenlerini açıklayan ortak basın açıklamasındaki söylemler çok çirkin ve gençlerimiz adına çok üzücüdür. Empati yapılması gerektiğini düşünüyorum. Her şeyden önce ben de bir anneyim ve belki de büyüdüğünde benim kızım da bu festivale gitmek isteyecek. O festivale katılmak isteyen çocuklar da bizim çocuklarımız. Zeytinli Rock Müzik Festivali’ne katılacak gençlerimize söylenen sözler hakaret niteliğindedir ve kabul edilemez. Neden gençlerimizin bir araya geldiği etkinliklerden sürekli bir ahlaksızlık bekliyorlar? Ne zannediyorlar? Bu yaftayı umudumuz olan gençlerimize yapıştırmalarına izin veremeyiz. Bunun tek açıklaması olabilir: ‘kişi kendinden bilir işi!’

Zeytinli Rock Müzik Festivali’ni iptal etmek sadece bir müzik etkinliğini iptal etmek demek değildir. Bunu kavrayamıyorlar. Bu festivali iptal etmek aynı zamanda birçok kişiyi de ekmeğinden etmek demektir. Balıkesir’in Edremit İlçesinde 7 yıldır yapılan bir festival. Yöre halkı her yıl bu festivali iple çekiyor. Bölge için aynı zamanda bir turizm kaynağı, ciddi bir ekmek kapısı. Bu festivalde sahne alan sanatçılar, festivalde görev yapan organizasyon görevlileri, festival esnasında yiyecek içecek satarak ekmeğini kazanan seyyar satıcılar, bilet satıcıları, yöre halkı ve esnafı ve daha birçok emekçinin de aynı zamanda ekmeğine engel oluyorlar” dedi.

Ülkede AKP’nin yasakçı zihniyetinden etkilenmeyen kimsenin kalmadığına değinen Akkuş İlgezdi, “Bir müzik festivali ne kamu güvenliğini riske atar, ne toplumun huzurunu bozar ne de çevreye zarar verir. Kendilerinden başka kimseyi bu bahanelerle kandıramazlar. Gençlerimiz neyin ne olduğunun farkında. Endişe etmesinler, gidemedikleri festivallere inat festival tadında günler çok yakında. Çünkü inanıyoruz ki; gençler sandığa, sandık da bize güç verecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!