Rize
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNE REKTÖR ATANACAK!

RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİNE REKTÖR ATANACAK!
İki dönem görev yapan RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın görev süresinin sona ereceği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi, Gebze Teknik ve Şırnak üniversitelerine rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın 13 Haziran 2022’de rektörlük görevi sona erecek. Yükseköğretim Kurulundan (YÖK)’ün internet sitesinde, dört üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi’ne rektör ataması yapılacağı bildirildi.

Buna göre, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde rektör adayları için belirlenen şartları taşıyan adaylar 20 Mayıs 2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar YÖK Başkanlığına başvurabilecek.

Başvurular, posta ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına, ayrıca “http://[email protected]” adresine elektronik posta yoluyla yapılabilecek.

Adaylar, başvurularında, profesör olarak çalışmış veya çalışıyor olduklarına dair belge ile Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde bulunan “Kamuda ve/veya sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmak kaydıyla uluslararası kuruluşlar ile özel sektörde veya serbest olarak en az beş yıl çalışmış olmak.” şartını sağladığını gösterir belge gibi dokümanları da hazır bulunduracak.

Peki Rektör kim olacak ?

Hüseyin karaman’dan boşalacak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) rektörlüğü için isimi geçen,Rize eski Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap.

Peki Kimdi Reşat Kasap ?

1961 yılında Rize’de doğdu.
İlkokulu Derepazarı Bahattinpaşa İlkokulunda, Ortaokulu Derepazarı Ortaokulunda, Liseyi ise Samsun 19 Mayıs Lisesi'nde tamamladı.
Lisans ve Yüksek Lisansını 1984 ve 1987 yıllarında Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde bitirdi.

Doktorasını, 1992 yılında Wales Üniversitesi (İngiltere)’de yaptı. 1993’de Yardımcı Doçent, 1998’de Doçent ve 2004’de Profesör oldu. Yarısı yurt dışı olmak üzere 80’in üzerinde bilimsel çalışması bulunmakta olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Çeşitli yurt içi ve yurt dışı sempozyum ve toplantılar düzenleyerek, kurum ve kuruluşlara davetli seminerler veren ve panellerde konuşmacı olarak katılan Sayın Kasap, Gazi Üniversitesi’nde birer dönem İstatistik Bölüm Başkan Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı yaptı (2008-2013).

Bunun yanında; YÖK, Türkiye Bologna Uzmanı (2008-2009) ve YÖK, ÖSYM Yürütme Kurulu Üyeliği ve YÖK Yeterlilikler Komisyonu Üyeliği (2008 – 2011) görevlerinde bulundu.
Üniversitelerin yeniden yapılanma sürecinde, Gazi Universitesinin Bologna Süreci, Erasmus ve Akts Kurum Koordinatorluklerini kurdu ve yönetti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun AB müzakere çerçevesinde “İş İstatistiklerini Geliştirme” ve “Yerli Üretimin Tahminler” konulu iki AB projenin Türkiye Danışmanlığını yaptı.
OECD Eğitim Sistemleri ve Göstergeleri Programı (INES)'in Yeniden Yapılandırılması Grubu, Türkiye Temsilcisi (2008-2010) oldu. 2011-2014 yıllarında, UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization-Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) Türkiye Milli Komisyonu Temel Bilimler İhtisas Komisyonu Üyeliğini yürüten Profesör Kasap, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Ana Planı 2038 Projesi, Proje İcra Kurulu Üyeliği yaptı.(2013-2014).

Başbakanlık Tanıtma Fonu, İŞKUR, TÜBİTAK, AB, Gazi Üniversitesi ve çerçevesinde; Rize, Karadeniz, Ankara ve Türkiye’nin genelini kapsayan birçok projede danışman, araştırmacı ve olarak görev aldı.
Profesör Kasap, ulusal ve Uluslararası Sağlık, Fen, Mühendislik ve iktisadi konulardaki bir çok derginin Editörler Kurulu Üyeliğini de yapmıştır/yapmaktadır. Akademik, Rize ve Karadeniz ile diğer ulusal ve uluslararası bir çok Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’nun aktif üyesi olarak, sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. 2014-2019 yılları arasında Avrupa Komisyonu Yerel Yönetimler Meclisi Türkiye Delegasyonu üyeliği yapmıştır.

Ayrıca 2014-2019 tarihleri arasi Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Başkan Vekilliği,  Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetimi Kurulu Üyeliği yapmıştır.

2014 yerel seçimlerinde 2014-2019 dönemi Rize Belediye Başkanı olan Kasap, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!