Rize
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

TÜZÜN TRAFO KITA AŞTI AFRİKA'YA DA İHRACATA BAŞLADI!

TÜZÜN TRAFO KITA AŞTI AFRİKA'YA DA İHRACATA BAŞLADI!
Mersinde ve Türkiye'de kalitesiyle adında sıkça söz ettiren Tüzün Trafo ülke ekonomisine katkı sağlamaya hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin birçok yerinde faliyet gösteren Tüzün Trafo artık Afrika'ya da kapılarını açıyor.

"HEM YURT İÇİ HEM YURT DIŞI PAZARDAYIZ"

Tüzün Trafo'nun önlenilemez bir yükselişi olduğunu belirten Tüzün Trafo Genel Müdürü Mehmet Tüzün, basına yaptığı açıklamada;" Fabrikamız Mersin Karacailyas'ta 5000m2'si kapalı, 45000m2'si açık alanda üretim tesisi bulunan Tüzün Transformatör "TZN" markası ile Afrika/ Gine'ye dağıtım transformatörü ihracatına başladı. Firma, Gine'den siparişini aldığı 200 adet trafoyu 2022 yılı sonuna kadar teslim etmeyi planlıyor. 2018 yılında fizibilite çalışmalarını tamamlayarak, 2019 Ekim'de işadamı Hasan Tüzün tarafından kurulan Tüzün Trafo, ürettiği transforma törleri kendi yüksek gerilim laboratu varında test edebilen firma Mersinde İlk ve Tek Transformatör üretim tesisi olmasıyla öne çıkıyor. 3 yıl gibi kısa bir sürede hem yurt içi müşteri ağını oluşturup, hem de yurt dışı pazarda kendisine yer bulan firmamız, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'ya transformatör satışı yapmaktadır. Geçen hafta İngiltere'ye 2 adet 2500kva gücünde trafo gönderdik. Üniversite sanayi işbirliği çerçevesin de Mersin Üniversitesi ile ortak Ar-Ge projelerinde de bulunuyoruz. Ayrıca yakın zamanda TSE ve Türk-Ak 17025 akreditasyon belgesi alacak olan firmamız Yurt içi pazarda da daha çok etkin olacaktır."ifadelerini kullandı.

"TZN MARKASI DÜNYA İLE BULUŞACAK"

Konuyla ilgili bir diğer açıklama da Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tüzün'den geldi. Tek gayelerinin Türkiye'nin başarısına başarı katmak ve tüm dünyayı kaliteli bir trafo sistemine kavuşturmak olduğunu söyleyen Başkan Hasan Tüzün;"Mersin ve ülke ekonomimize güç katmanın gururunu yaşıyoruz.Şirketimizin kurulduğu ilk günden bu yana yaptığımız nitelikli ve kaliteli üretimle belirlediğimiz hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Çıktığımız bu yolda bürokratlardan, meslektaşlarımızdan birçok destek alıyoruz. Sayın Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ve TBMM Meclis Üyesi Ali Cumhur Taşkın da bu kişilerden birkaç tanesi. Kendileri fabrikamızı ziyaret ettiler. Gerçekleşen ve gerçekleşecek olan ihracatlardan dolayı bizleri tebrik ettiler. Biz de teşekkürlerimizi ilettik. Uzun uzadıya yeni planlarımızla ilgili de sohbet ettik.Bizleri hem gururlandırdılar hem de onurlandırdılar. Bu tür çalışmalarımız her zaman devam edecek. Bu sadece yeni bir başlangıç. TZN markasını tüm dünyaya tanıtana kadar ara vermeden çok çalışacağız."dedi.

"İSTİHDAMA DA KATKI SAGLADIK"

Türkiye'nin ihracatına katkı sağladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Tüzün ise şu ifadeleri kullandı;" "Türkiye'de kilogram başına ihracat değerinin 1.29 dolar seviyelerinde olduğu nu biliyoruz. Transformatörün kilo gram başına ihracat değeri ortalama 4-5 $ arasındadır. İhraç ettiğimiz her bir transformatör ile ülke ekonomisi ne katkı sunarken, aynı zamanda 3 yıl içerisinde personel sayımızı ikiye katlayarak istihdama da katkıda bulunduk."şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!