Rize
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI KADERİNE Mİ TERK EDİLDİ

05 Haziran 2022, Pazar 19:24

Erdoğan'ın temelini attığı Rize-Artvin havalimanına Kaderine mi terk ediliyor..

Binlerce kişinin istihdam ettigi havalimanı kaderine mı terk ediliyor.Görkemli bir şekilde töreni yapılan havalimani sahipsiz mı kalacak !İşin detayını incelediğimiz vakit, herzaman olduğu gibi,  ağır basan Trabzon Bürokrasisine karşın, Pasif durumda kalan Rize'nin siyasetçisi  nedense sesiz kalıyor....
 Sayın Cumhurbaşkanımız Rize'mize ve Bölgemize bu muhteşem eseri kazandırmış, ama bizim Rize'li Vekillerimiz ve bürokrasimiz buna malesef ki sahip çıkamıyor.  Bürokrasi anlamında suskunluklar devam ederse çok yakında Rize-Artvin Havalimanına Trabzon aktarmalı uçuslar başlayacağı öngörüsü hâkim... İşin iç yüzünü incelediğimiz vakit, her zaman olduğu gibi,  ağır basan Trabzon Bürokrasisine karşın, Pasif durumda kalan Rizeli siyasetçileri görmekteyiz.

Turizmde en büyük sorunun ulaşım olduğunu, yüksek uçak bileti fiyatlarından ve uçak sayılarının az oluşundan veyahut uçuşlarda yer bulunmayışndan dert yanan Gürcistan yolcuları tercihini Trabzon havalimanının uçuşundan yana kullanıyor. Bu süreçte,Rize -Artvin uçak biletlerinin çok pahalı olduğunu ve yer sorunu yaşandığını belirten yöre insanı kaderine mı terk edildi.

Komşu ilde biletlerde daha cazip fiyatlarda uçaklarda yer olduğunu,Rize-Artvin havalimanının 10 gün öncesinden havalimanı çıkışlı yada dönüşlu uçaklarda yer bulamadığını belirten yöre halkı sahipsiz bir havalimanı görünümüne bürünüyor..
Bölge vekillerinin sadece konuştuğunu ve hiçbir icraat yapmadığını söyleyen bölge halkı  Rize-Artvin havalimanına sahiplenilmediğini Kentin bunu hak etmediğini belirten yöre halkı, Trabzon'da bu tür sorunların olmadığını ifade ediyorlar.

"RİZE'NIN LOBİSİ ZAYIF"

Rize- Artvin Havaalanı'nın açılmasıyla, lobisi zayıf olması Rize-Artvin havalimanında sefer kısıtlaması yapılması havalimanını etkisiz kılıyor...  En son Rize- Artvin Havaalanı Cumhurbaşkanımız tarafından açıldı. Malumunuz bu havaalanına uçak lazım olacak. Ama Türk Hava Yolları'nın bu zorlu süreçte kalkıp filosuna uçak katacak durumu yok.
Lobisi zayıf olan illerden bu uçaklar çekilecek. Üzülerek görüyoruz ki, lobisi zayıf olan illerden bir tanesi de Rize - Artvin havalimanı'dır. Rize-Artvin havalimanında gelecek uçak sayılarının az oluşu bu konuda ciddi sıkıntılar yaşattığı görülüyor. 

"RİZE -ARTVİN HAVALİMANI SAHİPSİZ BİR KONUMDA"

Bu süreçte bölge havalimanı çok pahalı olduğunu ve yer sorunu yaşanması, "Ulaşımla ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşatıyor bu durumda yolcuları Trabzon havalimanına yöneltiyor.Rize- Artvin havalimanı çıkış ve dönüşlü bir uçakta yer bulamıyorsunuz. Bulsanız da en fahiş fiyattan bilet almak zorunda kalıyorsaniz.  Komşu illerde daha cazip fiyatlarda günlük uçaklarda yer varken Rize Artvin havalimanında çıkışlı yada dönüşlü fahiş fiyatlarda yer bulamayınca yolcu Trabzon havalimanınına yöneliyor.. Yetkililer buna müdahale etmezse Rize Artvin havalimanı sahipsiz bir havalimanı olur. Sadece konuşuyoruz ve hiçbir icraat yapmıyoruz. STK'lar sahiplenmiyor.Siyasiler sahiplenmiyor. Devlet erkânı bu güzide iki şehri sahiplenmiyor. Rize Artvin havalimanı kaderine terk edilmiş bir havalimanı görünümünde. Gerçekten yöre insanı bunu hak etmiyor. Bu gidişata birilerinin dur demesi gerekiyor. Başka şehirlerde bu sorunlar yok"

Sarp sınır kapısı ile Rize Artvin havalimanı arasında da çok kısa bir mesafe var bilet fiyatları ve uçuş sayıların daki kısıtlama ve fiyat farkı yolcuları Trabzon havalimanına yöneltiyor. Gümrük kapısinda herhangi bir sorun yok, mesafe kısa, Sarp sınır kapısndan gelen iş adamları turistler Trabzon havalimanına yöneliyor. 
Kapasitesi yüksek havalimanı bunları hak etmiyor
Turizimde ilgili Rize Artvin havalimanı ulaşımla ilgili ciddi sıkıntılar yaşıyor..
Rize Artvin havalimanı yatırımı heba edilmemeli 
Bu iki güzide şehrimizin dünya kenti olabilecekken lobisi yok diye kaderine terk edilmiş havalimanı olmamalı.... Turizm,tarım ve ticaret potansiyeli çok yüksek olabilecekken bu üçünde de geri kalmamalı yetkililer derhal buna çare bulamazsa Rize Artvin havalimanı heba olacak......

Yorumlar

  • yorum avatar
    hasan pektas
    06-06-2022 08:55

    Aklin yolu birdir bu tur olumsuzluklara muhakkak cozum bulunmali o yatirim atil duruma dusurulmemeldir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum