Rize
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

RİZE KARADENİZ'IN PARLAYAN YILDIZI

13 Mayıs 2022, Cuma 15:08

Rize Bölge Ekonomisine katma değer sağlayan sektörlerin başında gelen turizm alanında 2023 hedefiyne şehir olarak daha çağdaş ve modern bir kent bilinci ile hak edecek şekilde hizmet değeri kabiliyetine güç katacak daha çağdaş ve daha modern bir kent bilinci ile birlikte çalışmak, sektör temsilcilerini hedeflerine ulaştırmak için yatırım rotasının Rize'ye dönmesi gerektiğinin bilinci ile hareket edilmelidir.
 
TÜRKİYE'DEKI RİZELİ YATIRIMCILAR'IN HEDEFİ RİZE OLMALIDIR
 
 HEDEF: 7 Bin yatak
 
Rize uzun vadeli yatırımlardan bahsetmelidir.

Kentimizin hedefi 7 bin yatak kapasitesindeki otellere ulaşmak ve bunu yaparken doğa, çevre, kültür, kongre,fuar gibi konuların iç içe olduğu bir yapı amaçlanmalı !
 
Rize'nin Antalya'daki gibi 500 bin yatak kapasitesine ulaşmak gibi hedefleri olmamalı? Sonuçta Türkiye Rize ile dünyaya tanıtılmalı !

 Rize kültür,sağlık,turizminin kongre ve fuar organizasyonlarının ön plana çıkarılacağı her şey dahil sisteminin değil kişiye yönelik hizmetin verileceği bir kent olmalı !

Bunun için yapılan çalışmalar ve tesisler doğa ve çevreyle uyumlu olarak planlanmalı.
"Kentimizin kültürel mirası değerlendirilmelidir."
 
TURİZMDE BATUM´DAKİ POTANSİYEL BİZDEDE MEVCUT
 
 2018 Yılının ocak ve ekim ayları arasında Batum´un 7 milyon 500 bin turiste ev sahipliği yaptı.....Bunun yaninda Pazar Havalimanı'nın açılması yöremizdeki turist sayısını artışında önemli bir rol oynayacaktır.
Rize turizm potansiyeline karşın mevcut yatak sayısını ve yatırım alanlarının artırması bu rakamlarin yöremizde olması ve bu oranda bir artışı yapabilecek potansiyel başka iller sahip değildir?
Bu yüzden yatırımların Rize'de yapılması herşeyden önce iyi bir tasarım ve güçlü bir alt yapıya sahip olması gerekir? 
 
HEDEF KARADENİZ ÇANAĞININ BİRİNCİSİ OLMAK
 
Yeşile sahip tabiat yapısı ile yaylalarımızın ortadoğu,arap turistleri cezbettiği ve arapların ilgi odağı olacağı ve Pazar havalimani sayesinde Uzungöl'den önemli bir pay alabileceğimizi bu alanda Rize olarak sürdürülebilir turizm anlayışıyla turizmin parlayan yıldızı haline gelebiliriz...

Türkiye'nin Akdeniz yöresi içinde turizmde ikinci büyük ülke sıralamasında yer alması
Dünya turizmin üçte birinin Akdeniz  yapılıyor olmasi bu alanda doğu karadenizde tüm zenginliklerin etkin bir şekilde turizme kazandırılması halinde bunun aslında bir dezavantaj olarak görülse'de sürdürülebilir bir turizm anlayışı ile markalaşma ve bu sayesinde dezavantajı avantaja dönüştürerek Rize doğu karadeniz'ın gelecekteki turizm ve yatırım pazarında parlayan yıldızı yapılabilir

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Facebook Yorum