Rize
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

AFAD'dan Rize ve Artvin İçin Sağanak Yağış Uyarısı

AFAD'dan Rize ve Artvin İçin Sağanak Yağış Uyarısı
AFAD, yarın 12.00-21.00 saatleri arasında Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Bu yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli olmaları, yetkililerin uyarılarını takip etmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı önlem almaları önemle tavsiye edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yarın 12.00 ile 21.00 saatleri arasında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nün 34 No'lu uyarısına göre yapılan açıklamada, bu yağışların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi.

Olası Tehlikeler

AFAD'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 "Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğü'nün 34 No'lu uyarısına göre, 08.06.2024 Cumartesi günü öğleden sonra Rize ve Artvin illerinin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

AFAD, vatandaşları olası afetlere karşı hazırlıklı olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri konusunda uyardı. Bu durumun ulaşımda aksamalara neden olabileceği belirtilirken, gerekli önlemlerin alınmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Öneriler ve Tedbirler

1. **Sel ve Su Baskınına Karşı Hazırlık**: Evinizin etrafında su baskınlarına karşı koruyucu önlemler alın.

2. **Yıldırım Tehlikesi**: Açık alanlarda bulunmaktan kaçının, güvenli bir yerde bekleyin.

3. **Dolu Yağışı ve Fırtına**: Araçlarınızı kapalı garajlara alın veya üzerlerini koruyucu örtülerle örtün.

4. **Ulaşım Aksaklıkları**: Seyahat planlarınızı gözden geçirin ve yollarda dikkatli olun.

Vatandaşların, AFAD ve Meteoroloji'nin yapacağı uyarıları takip etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları önemle tavsiye edilmektedir. Güvende kalmak için alınacak her önlem, olası can ve mal kayıplarını önlemede büyük rol oynayacaktır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!