Rize
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Son Dakika Haberleri

  • Çaykur Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında MKE Ankaragücü ile kendi sahasında karşılaşacak. Maç yarın Çaykur Didi Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve hakem Turgut Doman yönetecek. Rizespor, son hafta deplasmanda RAMS Başkaşehir'e yenilmiş ve 48 puanla 6. sırada yer alıyor. Ancak takımda bazı eksikler var; kırmızı kart cezalısı Mocsi ve sakatlıkları bulunan Faye, Benhur Keser, Mithat Pala ve Laine kadroda yer alamayacaklar. Shelvey'in durumu maç saatinde netleşecek. Son hazırlıklarını tamamlayan Rizespor, maç öncesinde kampa girecek. İlk yarıda oynanan mücadele 1-1 beraberlikle sonuçlanmıştı.

    Çaykur Rizespor, yarın sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşacak
  • Rize'de, Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen "sıra gecesi" İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte, müzik öğretmeni Furkan Alper Topal şefliğindeki 8 öğretmen ve 36 öğrenciden oluşan koro çeşitli türküleri seslendirdi. Okul Müdürü Mehmet Kanbur, müzik ve resim bölümünde eğitim ve öğretime devam ettiklerini belirtti ve sıra gecesinin kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacını taşıdığını vurguladı.

    Rize'de "sıra gecesi" düzenlendi
  • Rize'de düzenlenen organ bağışı etkinliğinde, 100 kişi Esila Tüfekçi için bağışçı oldu. Vali, Belediye Başkanı ve diğer yetkililer de katılarak destek verdiler. Esila'nın durumu ve organ bağışının önemi vurgulandı. Etkinlikte duygusal anlar yaşandı ve organ bekleyen herkesin şansının Esila'ya verilmesi gerektiği dile getirildi.

    Rize'de kalp nakli bekleyen Esila için organ bağışı kampanyası düzenlendi
  • Hemşin ilçesinde sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenen etkinlik, kahvehanelerde oturanları harekete geçirdi. Kahvehane müdavimleri, Hemşin Meydan Parkı'nda başlayan yürüyüşe davet edildi. Katılımcılar, renkli pankartlarla donanmış olarak Atatürk Caddesi'nde yürüdü. Yürüyüş güzergahında bulunan kahvehanelerden de destek aldılar. Etkinlik, toplumda sağlıklı yaşam bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağladı.

    Rize'de kahvehanelerde oturanlar "Sağlıklı Yaşam" yürüyüşüne davet edildi
  • Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Altuğ Atalay, Türk somonu projesiyle Karadeniz'in Türk somonu üretim merkezi olduğunu belirtti. 2023'te 66 bin ton Türk somonu üretildi, çoğunluğu ihraç edildi ve iç piyasada da talep gördü. Atalay, Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğinde başarı sağlandığını vurgulayarak, 2024'te üretimin dengeli dağıtılacağını ve Sinop'un Türk somonu üretimi için ideal olduğunu ifade etti.

    Karadeniz Türk Somonu Üretiminde Öncü Konuma Yükseliyor
  • Rize'de arızalanan bir otomobile 2 aracın ardı ardına çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Levent Dalmış'ın (35) yönetimindeki arıza yapan otomobile, iterek ilerlerken Yusuf K. ve Muhammet Ş.C. yönetimindeki araçlar çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, Dalmış'ın durumu ciddi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

    Rize'de zincirleme trafik kazasında 1'i ağır 2 kişi yaralandı
  • Çanakkale Boğazı'nda Mısır'dan Bulgaristan'a giden Barbados bandıralı kuru yük gemisinde yangın çıktı. Yangın, Akbaş mevkisinde meydana geldi. Kıyı Emniyeti ekipleri yangına müdahale ederken, Çanakkale Boğazı'ndaki gemi trafiği askıya alındı. Olayda bir kişi yaralandı ve soruşturma başlatıldı.

    Çanakkale Boğazı'nda kuru yük gemisinde yangın çıktı
  • Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor'un MKE Ankaragücü ile oynayacağı maç öncesi, takımın başarılı oyuncusu Gustavo Sauer taraftar desteğiyle galip geleceklerine inanıyor. Sauer, son dönemdeki performansından memnun olduğunu ve iç saha maçlarında taraftarın desteğinin önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, takımda kiralık olarak bulunduğunu ve kalıcı olarak takımda kalmak istediğini söyledi.

    Gustavo Sauer: "Taraftar Desteğiyle Galip Geleceğimize İnanıyorum"
  • İlimizde 23 Mart-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonda Müdürlüğümüze bağlı ekipler, tespit edilen şahısların üst ve araçlarında 16 ruhsatsız tabanca ve 39 adet fişek ele geçirdi. Toplam 14 şahıs hakkında adli işlemler başlatıldı ve Y.Ç. ile B.A. tutuklandı. Müdürlüğümüz, suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

    Rize'de Önemli Operasyon
  • Eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz (78), Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu. Ölüm nedeni henüz belirlenemediği belirtilirken, ilk incelemelerde şüpheli bir durum olmadığı açıklandı. Yılmaz'ın ölümü ülke genelinde büyük üzüntü yarattı.

    Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz vefat etti
  • Rize Merkez İlçe Salarha Beldesi'nde 23 Nisan 2024'te yaşanan olayda, C.K. isimli şahıs O.K.'yı yaralayarak öldürdü. Jandarma, şüphelileri yakalamak için özel ekipler oluşturdu ve şüpheliler, kısa süre içinde yakalandı. Olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir.

    Rize'de Cinayet Şüphelisi Yakalandı
  • Rize'nin Mrk ilçesine bağlı Küçükçayır Köyü'nde yaşanan olayda, C.K. (21/E) ve O.K. (30/E) arasında 2 gün önce bir düğünde başlayan tartışma dün akşam korkunç bir cinayetle sonuçlandı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yeni bir tartışmada C.K., O.K.'yi bacak, kasık ve karın bölgesine 7 el ateş ederek yaraladı. Yaralı O.K. hastanede yaşamını yitirdi. Olay yerinde 11 boş kovan bulunurken, şüpheli C.K.'nın yakalanması için polis geniş çaplı bir operasyon başlattı.

    Küçükçayır Köyü'nde Korkunç Cinayet: Ölümüne Kurşun Yağdırdı!
  • Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı "Çelik Kanatlar", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Rize'de "Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılında" sloganıyla gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Gösteriyi büyük bir ilgiyle izleyen Rizeliler, ekiplere alkışlar ve Türk bayraklarıyla destek verdi. Vali, Belediye Başkanı, İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü gibi önemli isimler de etkinliği takip etti. Bu etkinlik, 23 Nisan'ın ulusal birlik ve beraberliği simgelediğini vurguladı.

    Jandarma Çelik Kanatlar, Rize'de gösteri uçuşu yaptı
  • Rize, Artvin, ve Trabzon Ziraat Odaları başkanları, 23 Nisan'da yaş çay taban fiyatının 25 TL olması talebiyle ortak bir açıklama yaptı. Ayrıca organik yaş çayın fiyatının iki katı olmasını istediler. Ulusal çay konseyi ve ticaret borsasından da fiyat konusunda açıklama yapmalarını beklediklerini belirttiler. Tüm çay üreticilerine bol kazançlar dileyerek açıklamayı sonlandırdılar.

    2024 Yılı Yaş Çay Fiyatı
  • Antalya'nın Kumluca ilçesinde düzenlenen tefecilik operasyonunda, oto galericilik ve alım-satım işleriyle uğraşan 13 şüpheli gözaltına alındı. Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, şüphelilerin tefecilik ve tehdit yoluyla yağmaya teşebbüs ettikleri tespit edildi. Gözaltına alınan 13 şüpheliden 5'i adli makamlar tarafından tutuklandı. Soruşturma devam ediyor.

    Tefecilik operasyonunda yakalanan 5 şüpheli tutuklandı
  • Rize Ticaret Borsası (RTB) Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER), 2024 yılında elle toplanmış 2,5 yaprak yaş çay alımına başladı. Nisan ayı boyunca kilogram fiyatı 70 TL olan çayın alımları devam edecek. Çay toplarken uyulması gereken kurallar ve randevu için iletişim bilgileri sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. Ödemeler mayıs sonunda yapılacak.

    Rize Ticaret Borsası 2,5 yaprak yaş çayı 70 liradan satın alacak
  • Adana'nın Karaisalı ilçesinde, uçuruma devrilen ve alev alan bir minibüs kazası meydana geldi. Henüz sürücüsü belirlenemeyen minibüste üç kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı. Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yaralılar çevre hastanelere sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

    Uçuruma devrilip yanan minibüsteki 3 kişi öldü, 18 kişi yaralandı
  • Güneysu ilçesinde, arkadaşının elindeki silahın yanlışlıkla ateş alması sonucu 2021 yılında hayatını kaybeden Tufan Yıldız'ın ablası, adalet talep ediyor.

    Rize Güneysu’da bir garip cinayet davası
  •  Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut:"Bu mağlubiyeti bir kırılma değil de sadece 3 puan kaybı noktasında tutmamız gerek. Genç bir takımımız var, bu sıralama yarışını daha önceden yaşamış çok oyuncumuz yok. Hem çalışmalarımıza devam ederken hem de oyuncularımızı tekrar yarışa motive edeceğiz"

    İlhan Palut: “Pozisyonlar bulduk ama beraberliği getiremedik”
  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında RAMS Başakşehir, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etti. Maçın ilk yarısında iki takım da net gol fırsatları bulamadı. İkinci yarıda Çaykur Rizespor, 48. dakikada Minchev ile önemli bir fırsatı değerlendiremedi. 50. dakikada Başakşehir'in atağında Pelkas'ın şutunda kaleci Gökhan kalesini gole kapattı. Rizespor'un 59. dakikadaki sert şutunu kaleci Muhammed kurtardı. 66. dakikada Sauer'in şutu az farkla auta gitti. 79. dakikada Piatek'in vuruşu üst direkten döndü. Başakşehir'in 81. dakikadaki tehlikeli atağında ise top direkten döndü. Maçın son dakikalarında Başakşehir, 90+2. dakikada penaltı kazandı. Berkay Özcan'ın kullandığı penaltıyla skor 2-0 oldu. Karşılaşma RAMS Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

    RAMS Başakşehir: 2 - Çaykur Rizespor: 0