Rize
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

AK Parti ve CHP’nin belediye başkan adayları benzer isim ve soyadını taşıyor


AK Parti ve CHP’nin belediye başkan adayları benzer isim ve soyadını taşıyor
Artvin'in Hopa ilçesinde gerçekleşen 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, AK Parti ve CHP'nin belediye başkan adayları arasında dikkat çekici bir isim benzerliği yaşandı. Her iki parti de aynı ilçe için aday belirlerken, adayların isimleri Utku Cihan oldu. Ancak ilginç olan nokta, bu adayların akrabalık bağı olmamasına rağmen aynı köyden gelmeleri ve isim benzerliği taşımalarıydı. Her iki aday da bu durumu tatlı bir tesadüf olarak değerlendirirken, seçim sürecinde birbirlerine saygı ve hoşgörü içinde hareket etmeyi vurguladılar.

Hopa'da İsim Benzerliği  AK Parti ve CHP'nin Adayları Utku Cihan!

Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde AK Parti ve CHP'nin belediye başkan adaylarının isim benzerliği dikkat çekiyor. CHP'nin Hopa Belediye Başkan adayı olarak 11 Ocak'ta Utku Cihan'ı belirlemesinin ardından, AK Parti'de aynı ilçe için Ati Utku Cihan'ı belediye başkanı adayı olarak açıkladı.

İlginç olan nokta ise bu adayların akrabalık bağı olmamasına rağmen aynı köyden olmaları ve isim benzerliği taşımaları. Çavuşlu köyüne bağlı olmaları ve benzer isimlere sahip olmaları, seçmenler arasında şaşkınlık yaratıyor.

AK Parti Hopa Belediye Başkan adayı Ati Utku Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada aday gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Cihan, hedeflerinin ilçeyi hizmet noktasında ileriye taşımak olduğunu belirterek, "Çok heyecan verici, sürecin sonunda halkımıza hizmet etme noktasında heyecanımız var. Belediye başkanı seçildiğim zaman Hopa'da köklü değişiklikler olacak." dedi.

Aynı isim ve soyadını taşıyan CHP adayıyla ilgili olarak ise Cihan, "Tatlı bir tesadüf, hizmet yarışı için çıkılan bir yol. Farklı anlamlar yüklememek lazım. Hizmet yarışı için bu yola çıktık. Demokrasinin gereği olarak bu yarıştayız. Kimseyi kırmadan, dökmeden, metanetin hakim olduğu bir seçim süreci yaşamak istiyoruz. Kazananın Hopa olacağından şüphem yok. Utku bey ile biz yakinen tanışıyoruz, arkadaşız, aynı köylüyüz ama kan bağımız yok." şeklinde konuştu.

CHP Hopa Belediye Başkan adayı Utku Cihan da AK Parti'nin adayının isim benzerliğinin güzel bir tesadüf olduğunu belirtti ve isim benzerliğinin seçim sonuçlarını etkilemeyeceğini vurguladı. Her iki aday da güzel bir ortamda seçimlerin yapılmasını diledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!