Rize
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Akıncı TİHA, Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde sergileniyor!

Akıncı TİHA, Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü'nde sergileniyor!
Samsun'un Canik ilçesindeki Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, geçtiğimiz yıl öğrenci kabul etmeye başladı. Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın hediye ettiği Bayraktar Akıncı TİHA, kampüs bahçesinde sergileniyor. Kampüs, gençlere bilimsel keşifler yapma imkanı sunuyor. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gençlerin teknolojiyle tanışması için bu kampüsü kurduklarını belirtiyor. Keşif Kampüsü'nde 7 gün 24 saat eğitim veriliyor ve gençlerin milli teknoloji alanında liderler olması hedefleniyor.

Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, Samsun'un Canik ilçesinde geçtiğimiz yıl öğrenci kabul etmeye başlayarak dikkatleri üzerine çekti. Keşif Kampüsü, Canik Belediyesi tarafından 2019 yılında başlatılan bir proje olarak hayata geçirildi ve 2023'te hizmete açıldı. Kampüs, adını milli teknoloji hamlesinin öncü isimlerinden biri olan Özdemir Bayraktar'dan alarak, çocuklara ve gençlere bilimsel araştırma ve keşif yapma imkanı sunuyor.

Kampüsün bahçesinde, Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın hediye ettiği Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) sergileniyor. Bu sergi, öğrencilerin teknolojiye ve milli üretimlere olan ilgisini artırarak, geleceklerine dair heyecanlarını ve hedeflerini besliyor.

Keşif Kampüsü'nde 1,5 yılda 1800 öğrenci eğitim aldı. Öğrenciler, çeşitli atölyelerde astronomi, havacılık ve uzay keşif alanları, teknoloji, fizik, kimya, matematik, insan bilimleri ve doğa gibi konularda eğitim alıyorlar.

Öğrencilerin kampüste gördükleri eğitim, onları sadece eğlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda bilgilendiriyor ve geleceğe hazırlıyor. Kampüsün bahçesinde sergilenen Akıncı TİHA, öğrencilerin gurur kaynağı olurken, birçok öğrenci gelecekte uzayla ilgili kariyer hedefleri koymuş durumda.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gençlerin teknoloji ile tanışmaları ve kendilerini geliştirmeleri için bu kampüsü inşa ettiklerini belirtiyor. Özdemir Bayraktar ve çocuklarının Türkiye'de teknolojik devrim yaptığını vurgulayan Sandıkçı, Keşif Kampüsü'nün de gençleri teknoloji ile tanıştırarak, geleceğe hazırlamayı amaçladıklarını ifade ediyor.

Sandıkçı ayrıca, Keşif Kampüsü'nde 7 gün 24 saat eğitim verildiğini ve buradan çıkan gençlerin milli teknoloji alanında liderler olmasını hedeflediklerini söylüyor. Bu tür yerel inisiyatiflerin, gençleri bilim ve teknoloji ile buluşturarak, ülkenin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynadığına işaret ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!