Rize
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Antalya sular altında! 5 ilçede okullar tatil edildi


Antalya'da şiddetli yağışlar, şehir merkezinde ve kırsal kesimlerde hasara neden oldu. Yağışlarla birlikte yollarda su birikintileri oluştu, bazı mahallelerde ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Kentin alt geçitlerinde de su birikintileri ve ulaşımda aksamalar yaşandı. Antalya Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiğini ve kamu kurumlarında çalışan bazı personele idari izin verildiğini duyurdu. Antalyaspor kafilesini taşıyan uçağın rotası da değiştirildi.

Antalya'da Şiddetli Yağışlar: Evler ve İş Yerleri Sular Altında Kaldı, Ulaşımda Aksamalar Yaşandı

Antalya'da yaşanan şiddetli yağışlar şehir merkezinde ve kırsal kesimlerde önemli hasarlara yol açtı. Kent merkezinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, gece boyunca şiddetini artırarak yollarda su birikintileri oluşturdu. Bazı mahallelerde ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Kentin alt geçitlerinde de su birikintileri oluştuğu ve ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi.

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam ettiği belirtilerek, Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerindeki eğitim kurumlarının bir gün süreyle tatil edildiği ve kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personelin bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Antalya

Antalyaspor kafilesini taşıyan uçağın, şiddetli yağış nedeniyle Gazipaşa Havalimanı'na inmek zorunda kaldığı bildirildi. Ayrıca, Antalya Havalimanı'nda herhangi bir olağanüstü durumun olmadığı ve hava trafiğinin normal şekilde devam ettiği açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından alınan bilgilere göre, evlerde, iş yerlerinde ve araçlarda mahsur kalan çok sayıda kişinin tahliye edildiği belirtildi. Meteoroloji verilerine göre, Kepez ilçesine 280 kilogram, diğer ilçelere de yüksek miktarda yağış düştü.

Kent Merkezi ve Kırsal Kesimde Yaşanan Sel Felaketi

Antalya Valisi Hulusi Şahin, yağışın etkilerini yerinde incelemek üzere Kepez ilçesine giderek bilgi aldı. Şahin, yağışın özellikle Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde su baskınlarına neden olduğunu ve ulaşımda aksamalar yaşandığını ifade etti. Şahin ayrıca, hastanelerdeki hasarları da yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şehirde uzun süredir görülmemiş bir şiddetli yağışın yaşandığını belirterek, ekiplerin gece boyunca yoğun çaba sarf ettiğini ve mahsur kalan vatandaşların tahliye edildiğini açıkladı.

Antalya

Özellikle, Tonguç Alt Geçidi ve Opera Kavşağı'nda çok sayıda aracın suda mahsur kaldığı, evlerin zemin katlarında su baskınları yaşandığı ve AFAD ekiplerinin tahliye çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Mahallelerdeki zemin katlarda yaşayanlar AFAD ekiplerince tahliye edilirken, esnaf da iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı. Belediye ekipleri ise binaların girişlerinde su tahliye çalışmalarını sürdürdü.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!