Rize
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Bayrak: "Biraz empati kurmayı deneyin"

Bayrak: "Biraz empati kurmayı deneyin"
Memleket partisi il başkanı Muhittin BAYRAK  Yaptığı yazılı açıklamada,  "biraz empati kurmayı deneyin" diyerek ev sahiplerine seslendi.

Memleket partisi il başkanı Bayrak:

"İçinde bulunduğumuz ekonomik bunalım ve sonucunda  ev fiyatlarının yurt genelinde 3/4 kat yükselmesine neden olmuştur.Buna paralel olarak bu durum vatandaşları ev alma hayallerinden uzaklaştırmış ve kira kapılarında kalmalarına yol açmıştır.

"Ne oldum değil  ne olacağın diye düşünmeliyiz"

"Artan ev fiyatları doğrultusunda yurdumuzun genelinde uçan kira bedelleri malesef güzel memleketimiz Rize'de de emsal teşkil etmiş, zaten tavan yapmış kira bedellerine birde ev maliklerinin fırsatı değerlendirip keyfi zam yapma vaziyetlerine düşmeleri, yüzlerce hemşerimizi madur etmiştir ve madur etmeye devam etmektedir.Maddi durumu gayet iyi olan bazı ev malikleri  çeşitli bahaneler üreterek ( Kendim oturacağım,evimi satıyorum,oğlum evlenecek ) kiracısını bir an önce evden çıkartıp fahiş fiyatlara, kiraya ev bulamayan yurttaşlara pazarlamak istiyor.Bir kısım ev sahibi ise kiracısının kirasına %300 zam yaparak ister otur ister çık diyor.Öncelikle kiracı hemşerilerimi birkaç noktada uyarmak istiyorum.Ev sahibi size kendim oturacağım veya oğlum oturacak diyor ve evden çıkmanızı istiyorsa kiraya vermeyeceğim ibaresi yazılı olan bir evrak isteyin böylece 5 yıl malum yeri kiraya vermeyeceğini kanun önünde beyan etmiş olur.Bu durumlarda kiracının bilmesi gereken bir diğer husus  ise başka bir mevkide kiraya ev bulamaması durumunda eğer kira bedelini aksatmadan ödemişse kanunen kiracının 6 ay müddeti olduğudur.Başka önemli husus ise ev sahipleri size 6 ay içinde boşalt tebrikatı çekmişse 6 ay boyunca kiraya kanunen zam yapamayacak olmasıdır. Sevgili kiracı hemşerilerim bilmenizi isterim ki  ev sahipleri sizleri rahatsız edip,kapınıza kadar geliyorsa güvenlik güçlerine yazılı şikayette bulunun unutmayın ki cezai müeyyidesi vardır. Sevgili Rize'li  hemşerilerim memleket partisi olarak her daim yoksul insanlara yol göstermek,  yardımcı olmak için buradayız. Unutmayın siz hemşerilerimize kapılarımız her zaman açıktır. Bizler siyasi bir parti olarak toplum içinde kanayan yaralara parmak basmaktık. Hakları gasp olmuş veya madur olmuş vatandaşlarımızın  bu güne kadar hep yanında olduk bu günden sonrada hep yanlarında olacağız. Bizler ezenin,sermayenin,güç sahiplerinin  değil,  ezilenin fakir,fukaranın klavuzu olmayı kendimize  görev bilmiş erdemli insanlarız."diyerek sözlerini tamamladı."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!