Rize
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Bayramda hava nasıl olacak? Meteoroloji uzmanı açıkladı


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramı süresince Türkiye genelinde aralıklı yağışların ve yüksek sıcaklıkların beklendiğini açıkladı. Yarın yurdun güney ve doğusunda, özellikle Akdeniz'in doğusunda ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bayramın ilk günü güney ve doğuda yağış devam ederken, kuzey ve batı bölgelerde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Üç büyükşehirde, yani Ankara, İstanbul ve İzmir'de yağış beklenmezken, sıcaklıkların yarından itibaren artacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

Ramazan Bayramı Süresince Hava Durumu Açıklandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramı süresince Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdemirci, yaptığı değerlendirmede yurt genelinde aralıklı yağışların beklendiğini ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtti.

Yarın yurdun güney ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanakların beklendiğini dile getiren Özdemirci, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinden başlayarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne kadar olan bölgelerde aralıklı yağışların etkili olacağını ifade etti. Özellikle arife günü Akdeniz'in doğusunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde ve Hakkari, Şırnak, Van'ın güney ve doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olabileceğini söyledi.

Kuvvetli sağanaklara karşı bu bölgelerde yaşayan vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyen Özdemirci, bayramın ilk gününde de ülkenin güney ve doğusunda aralıklı yağışların devam edeceğini, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanakların görüleceğini belirtti. Özellikle Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Batman, Siirt çevrelerinde yağışların kuvvetli olabileceğini vurguladı.

Ramazan Bayramı Süresince Türkiye'de Hava Durumu: Aralıklı Yağışlar ve Yüksek Sıcaklıklar Bekleniyor

Bayramın ikinci günü ülkenin doğu bölgelerinde, üçüncü günü ise yurdun iç ve güney kesimlerinde aralıklı yağışların görüleceğini belirten Özdemirci, genellikle güney ve doğu bölgelerinde yağışların etkili olacağını, kuzey ve batı bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava beklendiğini söyledi.

Özdemirci, yağışların bir hafta boyunca yurdun genelinde aralıklı olarak devam edeceğini belirtti. Üç büyükşehirde, yani Ankara, İstanbul ve İzmir'de hafta boyunca yağışın beklenmediğini, parçalı ve bulutlu hava koşullarının hakim olacağını bildirdi.

Sıcaklıkların yarından itibaren kuzey ve doğu bölgelerinde artacağını, yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ifade eden Özdemirci, vatandaşların bu değişen hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!