Rize
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Bu Cesareti Nereden Alıyorlar?

Bu Cesareti Nereden Alıyorlar?
Çay çarşısının açılmasından sonra burada skandallar üst üste geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize Merkezi sahil dolgu alanında yapılan çar çarşısında: önce Çaykur'un tabelasını izinsiz kullandılar, sonra Çaykur'un markasının taklidini yaptılar. İşin arkasında siyaset var mı?

Yapımına başlandığı günden beri sürekli tartışma konusu olan çay çarşısı çeşitli iddialar ile gündemdeki yerini koruyor.  Rize Merkez dolgu alanında şehrin göbeğinde bir işletme Çaykur logosunun kullanıp Çaykur’a ait çay bahçesi gibi izlenim verilerek işletmeye açılan çay bahçesinin işletmecileri kimler ve önemli bir marka taklit edecek gücü cesareti nereden alıyorlar. Çaykur’a ait markaları sürekli kullanan bu işletme vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı

Konuyla ilgili gelen ihbar maillerindeki iddialara göre bu işletme AK parti Merkez ilçe yönetimindeki 4 kişinin ortak olduğu yönünde. Çay çarşısında Çaykur logosu izinsiz kullanarak çayla tarzında bir işletme açılması ve haber yapılana kadar aylar geçmesine rağmen müdahale edilmemesi bu iddialar doğrumundur sorusunu akılara getirdi.

Bu İddialarla ilgili olarak AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, konu hakkında bilgisi olmadığını ifade ederek “İşletmeciler Orada, bir yere kaçtıkları yok. Kendilerine sorun” dedi. Konu hakkında bilgisi olmayan Ak parti merkez ilçe Başkanı Burak Ak işletmecilerin nerede olduğu bilmesi ve kaçmadıkları hakkında bilgi sahibi olması dikkat çekti. Gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesi AKP Merkez ilçe başkanı Burak Ak, partisinin etkilenmemesi için bu iddialarla ilgili açıklama yapması, bu işletmenin sahiplerinin yönetiminde olup olmadığını araştırarak kamuoyunu aydınlatması gerekiyor.

Önceki gelişmeler nelerdi?

Çay bahçesinin kimin olduğunu sorduğumuz ticaret borsası başkanı Mehmet Erdoğan “oradaki işletme bize ait değildir biz Çaykur’a verdik demişti”

Kamuoyunda cevap bekleyen bir diğer konu gazetecilere o işletmeyi Çaykur verdim diyen Mehmet Erdoğan’ın bu iddiasının yalan olduğu ortaya çıkması üzerine bu işletmenin sözleşmesini yayınlayıp işletmenin kimlere kaça kiralandığını açıklayacak mı.?

Konu hakkında Çaykur neden sessiz?

Tüm bu gelişmelerin merkezindeki Çaykur neden sessiz dolgu alanı üzerindeki çay çarşısında haberimize konu çay bahçesinin Çaykur markasını taklit edilip edilmediğini tespit ettirmeyecek mi ve Çaykur markasını izinsiz kullanılması ayrıca taklit edilmesi konularında hukuk süreci başlatmaması Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Âlim siyasi baskı yapılıp yapılmadığı sorusunu akıllara getirdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!