Rize
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Çaykur'dan açıklama "Çay Fabrikalarımızda Çevreye Duyarlı Üretim"

Çaykur'dan açıklama "Çay Fabrikalarımızda Çevreye Duyarlı Üretim"
Teşekkülümüz, çay fabrikalarında üretim sırasında oluşan toz ve baca dumanının çevreye olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla yıllar içinde teknik iyileştirmeler yapmıştır. Tüm fabrikalarımıza çoklu toz toplama filtreleri kurarak koruyucu sistemler oluşturduk. Devletin ilgili birimleri tarafından düzenli olarak denetlenen fabrikalarımız, çevreye salınan toz ve duman ölçümlerine göre izin belgeleri almaktadır ve izin belgesiz faaliyet gösteren işletmemiz bulunmamaktadır.

Çay Fabrikalarımızda Çevre Dostu Üretim: Toz ve Duman Filtreleme Sistemleriyle Geleceğe Yatırım

Teşekkülümüz, çay fabrikalarında üretim aşamalarında açığa çıkan toz ve baca dumanının çevreye olası olumsuz etkilerini minimize etmek için yıllar içerisinde ayrılan yatırım kaynaklarıyla sürekli teknik iyileştirmeler yaparak bugünlere gelmiştir. Fabrikalarımızda zaman içerisinde çoklu toz toplama filtreleri kurularak koruyucu ve önleyici sistemler oluşturulmuştur.

Bilindiği üzere, üretim atıkları ve kirlilik gibi evrensel konularla mücadele ve karar keyfiyeti işletme yetkililerine bırakılmadan, devletimizin sorumlu ve ilgili birimleri tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Çevre İl Müdürlükleri tarafından düzenli olarak denetlenen fabrikalarımızda, çevreye salınan toz ve duman ölçümleri periyodik olarak kontrol edilmekte ve bu ölçümlere göre izin belgeleri alınmaktadır. Resmi izin belgesi olmadan faaliyet gösteren hiçbir işletmemiz bulunmamaktadır.

Bugün itibariyle tüm işletmelerimizde toz ve duman atıklarının zararlarını minimize eden sistemler mevcut olup, özellikle Çamlıhemşin ve İkizdere fabrikalarımızda en modern sistemler yer almaktadır. Teşekkülümüz tarafından sunulan proje tekliflerimize karşılık Dünya Bankası'ndan sağlanan hibelerle iki fabrikamızda kurulan hassas sistemler neticesinde, zararlı içerik barındırmadan duman salınımı yapılmaktadır. Bu işlem esnasında aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlanmaktadır.

Teşekkül olarak, çay tarımının ve sanayisinin baş aktörü olarak üreticimizin yanında durarak çay tarımının geliştirilmesi ve daha iyi şartlarda geleceğe taşınması için çaba sarf ederken, çevre kirliliği gibi hassas konularda da üreticilerimizin ve halkımızın menfaatleri gereği iyileştirme çalışmaları yapmaktayız. Fabrika bacalarımızdan çıkan dumanın görünümü değil, esas olan çoklu filtrelerden geçerek salınan dumanın içerik olarak zararsız olup olmadığıdır ki bunu da maksimum seviyelerde sağlamaktayız.

Teşekkülümüz, çevre dostu üretim ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam edecek olup, bu konuda sorumluluğunun bilincinde hareket etmeye devam edecektir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!