Rize
30 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

CHP'Lİ Gençcan : yerel gündemi degerlendirdi

CHP'Lİ Gençcan : yerel gündemi degerlendirdi
Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya milletvekili Aday Adayı Kadir Gündüz Gençcan, yerel ve ülke gündemine dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu. İktidar olmak için geri sayımın başladığını belirten vekil adayı Gençcan: Tüm sorunları kökünden halletmek için geliyoruz, dedi.

Gerçekleştirdiği realist konuşmalarla sakaryalıların gönlünde taht kuran ve siyasi kulislerde ismi sıkça geçen vekil adayı Gençcan, ülke ve yerel gündeme dair merak edilen soruları tek tek yanıtlayarak değerlendirmelerde bulundu. Deprem felaketinin üstünde çokça duran Gençcan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:   

"Büyük bir felaket yaşadık. Bu felaketin boyutunu bizler çok iyi biliyoruz. Çünkü aynı felaketi 1999 ve Düzce depreminde yaşayan insanlardan biriyim. Sakarya'da bu iki depremden oldukça etkilenmişti. 6 Şubat'ta da art arda iki tane büyük deprem meydana geldi. Bu depremlerde Hatay en çok etkilenen illerden bir tanesi oldu. Fakat partiler, STK'ler yerli ve yabancı yardım kuruluşları, AFAD deprem bölgelerinde yaraları hızla sarmaya çalıştı. İktidar aldığı kararlarla deprem sürecini güzel yönetemediğini bir kez daha gösterdi. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada zafiyetini itiraf etti. Geç kaldık hakkınızı helal edin dedi. Depremin ilk 48 saati kritik saatlerde ve o saatlerde araba kurtarma ekipleri çok geç kaldı. En azından TSK bölgeye girseydi şu an bunları konuşuyor olmayacaktık. Depremzedeler enkaz altında saatlerce bekliyor olmayacaktı. Aslında bu Tek adam rejiminin yani bu ucube sistemin ne kadar kötü bir sistem olduğunu bize gösteriyor. Her şey tek adamın dudağının iki arasında. Ve bu işleyişi sekteye uğratıyor. Kızılay'ın başka bir derneğe para ile çadır sattığı ortaya çıktı. Bu kabul edilemez bir olaydır. Hala çadır eksiği varken Kızılay'ın ticarete dökmeye çalışması büyük bir gaflettir. Fakat burada önemli olan halkımızı daha da mağdur etmemek ve bir an önce depremin yaralarını en iyi şekilde birlik olarak sarabilmek.

"ANKETLERDE BİRİNCİYİZ BU TABİ Kİ ÇALIŞMAMIZIN BİR NETİCESİ"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını seçti hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu ismi pazartesi günü hepimiz duyacağız. Deprem nedeniyle çalışmalarımızı ara vermiştik.  Fakat ben de Sakarya'yı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etmek için var gücümle çalışmaya devam ediyorum. Anketlerde en çok oy alan kişi olarak geçiyorum. Tabii ki de bu çalışmalarımızın bir neticesi. Bu bize yeter mi asla yetmez hem Sakarya hem de Türkiye için elimden gelenin fazlasını yapmaya hazır ve nazırım. Sakarya'da hemşehrilerimizle sürekli bir araya geliyoruz, STK'lerle bir birlik içerisindeyim. Vatandaşlarımızla da her zaman yan yanayız. CHP'nin gireceği seçime hazırız. İttifak olarak geleceği seçime de hazırız.

"BİZLER 2021'DEN BERİ SAHALARDAYIZ HALKLAYIZ"

14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlere 73 gün var. Bugün fazla gelebilir fakat biz zaten 2021 yılından beri sahalardayız. Seçimin ertelenmesi gibi bir durum kulislerde mevzu bahis olabilir fakat Türkiye İşçi Partisi YSK'ye verdiği dilekçe ile seçim ertelensin dedi karşı cevap olarak da bunu ancak parlamento yapabilir cevabı aldı. Ben seçimin erteleneceğini düşünmüyorum fakat hukuksal anlamlı sıkıntının fazla olduğu bir ülkede yaşıyoruz bunu İstanbul seçimlerinde de bizzat yaşayarak gördük. Kaygımız yok, eminiz. Rakamsal olarak bir şey söylediğimiz zaman parlamentoda 60 - 65 civarı ittifak olacağını düşünüyorum. Karşı tarafın ise 30-35'te kalacağını düşünüyorum. Bunu AK Partili kişilerde zaten söylüyor. Millet ittifakının yeteri kadar milletvekili sayısına ulaşabileceğine kesin gözüyle bakıyorum.

"SAKARYA İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART"

Sakarya için vaat ettiğin birçok şey var bunların başında kentsel dönüşüm geliyor. 1999 ve Düzce depremlerinde fazlasıyla Sakarya olarak yara aldık. Birçok binamız zarar görmesine rağmen hala ayakta. İşte bu binaların bir an önce kentsel dönüşüme sokulması gerekiyor çünkü bu büyük bir tehdit unsuru oluşturuyor. Bir diğer büyük sorunlardan bir tanesi de tabii ki de ekonomi. Sakarya halkı ekonomik açıdan çok zor durumda. Bizler elimizden geleni yapıyoruz fakat iktidarın uyguladığı politikalar insanları zora sokuyor. Bunun için birçok plan ve projemiz var. İnsanların üstünde çok büyük var ne gibi zorluklar yaşadıklarını çok iyi farkındayız. Bunun için canla başla çalışıyoruz. Eminiz ki 14 Mayıs'ta iktidar olacağız ve tüm bu sorunları kökünden halledeceğiz." dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!