Rize
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 SSK ve Bağ-Kur emekli ek zam maaş farkı ödeme tarihi

Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 2024 SSK ve Bağ-Kur emekli ek zam maaş farkı ödeme tarihi
Son dakika gelişmelerine göre, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde emeklilere yönelik önemli düzenlemeler gerçekleşti.

Emekli Maaşı Farkları ve Yapılan Zamla İlgili Detaylar Açıklandı

Son dakika gelişmelerine göre, emekli maaşı farklarındaki güncellemeler ve yapılan zamlarla ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. İşte konuya dair detaylar:

Zamlı Emekli Maaşları: Emekli Sandığı ve SSK/Bağ-Kur emeklilerine yapılan zamlarla birlikte, emekli aylıkları memur maaş zammına eşitlendi ve yüzde 49,25'e yükseltildi. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı.

Ek Zam Haberi: SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek olarak, ocak ayı itibarıyla maaşlarına yüzde 11,68 ek zam yapıldığı açıklandı. Böylece milyonlarca emekliyi ilgilendiren bu gelişme, emekli aylıklarındaki artışı daha da yükseltti.

TBMM Kararı: TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde emeklileri ilgilendiren maddeler kabul edildi. Bu çerçevede en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi.

Ödeme Tarihleri: Emekli maaş farkları, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceği açıklandı. Bu durum, emeklilerin zamlı maaşlarını en kısa sürede alabilmelerini sağlayacak.

Tahsis Numarasına Göre Ödeme Takvimi: Emekli Sandığı'ndan aylık alanların ödemeleri, tahsis numarasının son rakamına göre belirlendi. Ayın farklı günlerinde ödeme yapılacak, bu takvim doğrultusunda emekliler maaşlarını alacaklar.

Emekli

SGK Duyurusu: Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere ocak ayı zam farkı ve harp/vazife malullerinin ek ödemelerini 26 Ocak'tan itibaren ödeyeceğini duyurdu. Aylıklarını her ay alanlara, 1 aylık tutarında ödeme yapılacak.

Toplam Fark Tutarı: Emeklilere yapılacak olan zam farkı ödemelerinin toplam tutarı, 2 milyon 481 bin 769 kişi için 19,3 milyar TL olarak belirlendi.

Bu bilgiler, emeklilerin maaşlarındaki güncellemeler ve ek ödemelerle ilgili önemli detayları kapsamaktadır. Konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşandıkça haber güncellenecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!