Rize
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'de

Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig'de
İstanbul'un köklü kulüplerinden Eyüpspor, 105 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Eflatun-sarılı ekip, normal sezonun bitimine 5 hafta kala 3. Sakaryaspor'u 17 puan farkla geride bırakarak tarihi bir başarı elde etti. Teknik direktör Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor, 29. haftada Altay'ı 4-1 mağlup ederek 22. galibiyetini aldı ve puanını 67'ye yükseltti. Başkan Murat Özkaya'nın liderliğindeki kulüp, 2019'da yükselişe geçti ve 2020-2021 sezonunda TFF 2. Lig şampiyonluğunu kazandı. Arda Turan'ın ilk teknik direktörlük deneyiminde Süper Lig'e çıkan Eyüpspor, büyük bir sevinçle karşılandı.

Eyüpspor Süper Lig'e Yükseldi!

İstanbul'un köklü kulüplerinden Eyüpspor, 105 yıllık tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Eflatun-sarılı ekip, normal sezonun bitimine 5 hafta kala 3. Sakaryaspor'u 17 puanlık farkla geride bırakarak tarihi bir başarıya imza attı.

Teknik direktörlüğünü Türk futbolunun başarılı isimlerinden Arda Turan'ın yaptığı Eyüpspor, 29. haftada Altay'ı 4-1 mağlup ederek 22. galibiyetini aldı ve puanını 67'ye yükseltti. Bir beraberlik ve 6 yenilgiyle sezonu tamamlayan İstanbul ekibi, ilk 2'de bitirerek Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Eyüpspor'un Süper Lig'e yükselmesi, kulübün 2019 yılında başkanlığa getirilen Murat Özkaya'nın liderliğindeki yükselişinin bir ürünü. Özkaya'nın göreve gelmesiyle başlayan yükseliş, 2020-2021 sezonunda TFF 2. Lig şampiyonluğuyla başladı ve bu başarının ardından 37 yıl aradan sonra 1. Lig'e çıkıldı. İyi bir performansla 3. sezonunda Süper Lig hedefine ulaşan eflatun-sarılı takım, tarihinde ilk kez en üst seviye ligde mücadele edecek.

Arda Turan'ın teknik direktörlük kariyerindeki ilk deneyimi olan bu sezonda, genç teknik adam takımını Süper Lig'e taşıdı. Galatasaray altyapısından yetişen ve Atletico Madrid ile Barcelona gibi büyük kulüplerde oynayan Turan, kariyerine Eyüpspor'da başladı ve hemen bir şampiyonlukla taçlandırdı.

Altay karşılaşmasının ardından Eyüp Stadı'nda büyük bir sevinç yaşandı. Futbolcular, teknik direktör Arda Turan'ı omuzlara alarak havaya attı. Başkan Murat Özkaya ve yöneticilerin de dahil olduğu coşkulu kutlamalar, tribünde devam etti.

Eyüpspor'un Süper Lig'e yükselmesi, İstanbul'un tarihi kulüplerinden birinin daha üst seviyede temsil edilmesi anlamına geliyor ve futbolseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Eflatun-sarılı takımı yeni sezonda Süper Lig'de izlemek için heyecanla bekleyen taraftarlar, bu başarının uzun yıllar unutulmayacağını belirtiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!