Rize
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Havza'da Öğrencilerden Anlamlı Katkı: 1000 Karaçam Fidanı Toprakla Buluştu

Havza'da Öğrencilerden Anlamlı Katkı: 1000 Karaçam Fidanı Toprakla Buluştu
Havza ilçesindeki 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında 1000 karaçam fidanını toprakla buluşturdu. Öğrencilere fidan dikimi konusunda bilgilendirme yapıldı. Okul müdürü, etkinliğin sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, öğrencilerin doğa sevgisi ve çevre bilinci kazanmalarının amaçlandığını vurguladı. 300 öğrenci, orman muhafaza memurları ve işçileri eşliğinde fidanları toprakla buluşturdu. Bu etkinlikle gençlerin çevreye duyarlılığı artırılırken, Havza'nın yeşil dokusuna katkı sağlandı.

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Etkinlikleri Kapsamında Gerçekleşti

Havza'nın Boyalıca Mahallesi'nde, Samsun'un Havza ilçesinde bulunan 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nı kutlamak adına düzenlenen etkinlikte, öğrenciler 1000 adet karaçam fidanını toprakla buluşturdu.

Havza Orman İşletme Şefi Rıdvan Mutlu, Çakıralan Orman İşletme Şefi Çağlar Kalender ve Akdoğan Orman İşletme Şefi Emin Fırat Özbay tarafından öğrencilere fidan dikimi konusunda bilgiler verildi. Mutlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Bugün burada 1000 adet karaçam fidanını toprakla buluşturacak ve doğaya bir nefes vereceksiniz. Daha yeşil bir Havza, daha yeşil bir ülke ve daha yeşil bir dünya için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Mahmut Bekdaş ise etkinliğin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlendiğini vurgulayarak, "Değerler eğitimi kapsamında hayata geçirdiğimiz projelerimiz ile öğrencilerimizin doğa sevgisi, çevre bilinci, çevreye saygı ve benzeri konuları deneyimleyerek bilgi sahibi olmalarını amaçlıyoruz. Bu amaçla burada 300 öğrencimiz kendi elleri ile fidanları toprakla buluşturacak." dedi.

Öğrenciler, orman muhafaza memurları ve orman işçileri eşliğinde karaçam fidanlarını toprakla buluştururken, etkinlik katılımcılarının gözlerindeki mutluluk ve çevre sevgisi görülmeye değerdi. Bu anlamlı etkinlikle, gençlerin doğa ve çevre konusunda bilinçlenmesi ve sorumluluk alması hedeflenirken, Havza'nın yeşil dokusuna katkı sağlanması da önemli bir adım olarak nitelendirildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!