Rize
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

İnce: "Televizyonlarda çıkıp adaylarla tartışmak istiyorum"

İnce: "Televizyonlarda çıkıp adaylarla tartışmak istiyorum"
İnce: "Televizyonlarda çıkıp konuşmak istiyorum, adaylarla tartışmak istiyorum"

Seçimin şenlik demek olduğunu söyleyen İnce, “Seçim demek, düğün demektir. Seçim demek bayram demektir. Darbe, demek ayıp şeylerdir, ayıp, ayıp! Seçim şenliktir. Biz bu düzeni yıkacağız hep birlikte.” dedi.

Eski Türkiye’yi özlediğini belirten İnce, “Ben neyi özledim biliyor musunuz neyi? Eski Türkiye'yi özledim. Eski Türkiye nedir? O eski Türkiye’yi anlatayım. Eski Türkiye'de Demirel, Ecevit televizyona çıkardı, tartışırdı. Ben bunu özledim. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, Ulaştırma Bakanı seçime belli bir süre kaldığında istifa ederdi. Yani Türkiye'de bir utanma duygusu vardı, edep vardı. Hepsini yok ettiler! Televizyonlarda çıkıp konuşmak istiyorum, adaylarla tartışmak istiyorum. Bu millet Ecevit’in nezaketini özledi. Bu millet Demirel'in mizah gücünü özledi. Keşke televizyonlara çıksak da bunları tartışabilsek.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gitmesi gerektiğini vurgulayan İnce, şöyle devam etti:

“Doları 1,60'tan aldı, 20 TL'ye çıkardı. Tarımı bitirdi. Buğdayın anavatanıyız, buğday ithal ediyoruz. Hayvancılık bitti. Kıyma oldu 350 TL Şimdi İthal et getiriyor, fiyatları düşürecek. Ama bu seferde besici batacak. Yerli üretici batacak. Yani Kurban Bayramından sonra bin TL olur et bin. Eğitimin niteliğini bitirdi. Ve hedefler koydu bu milletin önüne dedi ki; 2028'de, ben 2 trilyon dolar milli gelir yapacağım kişi başı. 25 bin dolar, 500 milyar dolar ihracat, bunların hiçbiri olmadı. Şimdi 2028'e diyor ki; 2028'de yapacağım. Ya sen 21 senede yapamamışsın! Sana 210 sene versek yine yapamazsın.”

“CHP'liler benim güzel kardeşlerim, siz gidip onlara oy verecekseniz, benim size diyecek bir şeyim yok. Kılıçdaroğlu 77 kişiyi Saadet’li, DEVA’lı, Gelecek’li 77 kişiyi CHP ne listelerine koydu” diyen İnce, “Davutoğlu, geçen gün açıklama yapıyor. ‘90 yaşındaki halamı bile ikna edemedim’ diyor. Yani ‘CHP'ye oy vermeyin’ diyor. ‘Nasıl olsa diyor garanti yerleri aldık. Biz seçileceğiz. İster ver ister verme.’ Babacan’a soruyorlar, Tabanımızı CHP'ye tam ikna edemedik diyor ikinci tura kalırsa Muharrem İnce’ye oy verir misin diyorlar, vermem diyor. Birinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verecek mi? O da şüpheli! Tayyip Erdoğan'a verecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye üzerinde bir büyük oyun oynandığını söyleyen İnce, şöyle devam etti:

“Terör örgütleri kimi destekliyorsa, iyice bakın. Diyeceksiniz ki sen niye böyle yapıyorsun? Arkadaş benim yanımda Hizbullah yok, benim yanımda PKK yok, benim yanımda FETÖ yok, milletim var milletim. Soracaksınız yine, ‘Senin diğerlerinden farkın ne?’ anlatayım farkımı. Erdoğan'ın Suriyeliler politikasına katılmıyorum. Erdoğan Suriyelileri göndermeyecek, ama ben göndereceğim söz! Erdoğan'ın tarım ve hayvancılık politikasına katılmıyorum. Erdoğan çiftçiyi besiciyi bitirdi. Ben tarımı ayağa kaldıracağım. Erdoğan eğitimi mahvetti. Benim Cumhurbaşkanlığımdan çocuklar et yiyecek süt içecek, yumurta yiyecek, peynir yiyecek, balık yiyecek, size söz veriyorum.”

Muhalefette katılmadığı yerleri anlatan İnce, “Kılıçdaroğlu diyor ki, Amerikalılarla görüşmüş İHA'lara SİHA’lara çomak sokuyor. Bakın Balıkesir'de Ali Hikmet Paşa meydanından söz veriyorum Türk milletine, İHA’lar, SİHA’lar konusunda Türkiye başarılıdır. Erdoğan'ın damadıymış umurumda değil, destekleyeceğim. Türkiye Azerbaycan'a yardım etti. Bir CHP milletvekili çıktı, ‘Ne işimiz var Azerbaycan'da’ dedi. Beni Cumhurbaşkanı seçerseniz, Azerbaycan'a yardım edeceğim. Beni Cumhurbaşkanı seçerseniz, mavi vatanı savunacağım. Türk askerinin Libya'da olmasını önemsiyorum Akdeniz'de gaz var. O gazdan pay almamız lazım. Ben CHP gibi düşünmüyorum. Libya tezkeresine evet diyorum” dedi.

İnce seçim vaatlerini şöyle anlattı:

“Bakın beni seçerseniz ne yapacağım? Türkiye’de devleti ayağa kaldıracağım. TÜİK’e güveneceksiniz. Merkez Bankası'na güveneceksiniz. ÖSYM’ye güveneceksiniz. Size sözüm olsun çocuklar, gençler ne hazineden para çalacaklar ne de sorularınızı çalacaklar. Pasaportumuzu kapı kuleden çıktıktan sonra değerli olacak. Türk pasaportunu kimse aşağılayamayacak. Çünkü Türkiye hukuk devleti olacak. Türkiye zenginleşecek. Milli gelirimizin yüzde 5’ini AR-GE’ye ayıracağım. O saray var ya saray, o sarayı kullanmayacağım. Çankaya Köşkü'nde oturacağım. Orayı üniversite sınavında ilk 1000'e girmiş öğrencilere vereceğim. Marmaris’teki yazlık saray var ya orayı engelli çocuklara vereceğim. Ama Ankara'daki Sarayı, bir sene boyunca halka açacağım. Ziyaret edilecek. Şatafatı görsün bu millet diye.”

Konuşmasının sonunda alanda bulunanların 3 işareti ile ellerini havaya kaldırmasını isteyen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Şimdi sizden bir şey istiyorum bugün herkes üç kişi ikna edecek. Herkes eşi dostu, akrabası, teyzesinin oğlu dayısının kızı, komşusu, sevgilisi herkes üç kişi ikna edecek. Söz mü? Söz mü? Söz mü? Unutmayın, bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı kurtarır. Bir at, bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır!” diyerek sözlerini tamamladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!