Rize
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

İran: İsrail'e kapsamlı saldırı başlatıldı


İran: İsrail'e kapsamlı saldırı başlatıldı
İran, İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasına saldırısına İHA'larla misilleme yaparak gerilimi artırdı. İsrail hava savunma sistemleri alarmda, Ürdün hava sahasını kısmen kapattı. Uluslararası toplum, taraflar arasındaki gerginliği azaltma çağrısında bulunuyor.

İran İsrail'e Misilleme Saldırısı: Hava Sahası Kapatıldı

İran, İsrail'in Şam'daki konsolosluk binasına yönelik bombalı saldırısına İHA'larla yanıt verdi. İsrail ordusunun hava kuvvetlerinin alarma geçtiği belirtildi.

Dünya, İran ve İsrail arasındaki gerilimle sarsıldı. Tahran'dan İsrail'e konsolosluk binasını hedef alan misilleme saldırısı, 13 Nisan akşam saatlerinde İHA'larla başladı. İsrail basını, İran'ın bu saldırıları gerçekleştirdiğini duyurdu.

İsrail yetkilileri, tüm hava savunma ve saldırı sistemlerinin alarm durumunda olduğunu, gökyüzünde düzinelerce uçağın uçuş yaptığını ve ABD ile koordinasyonun sürdüğünü belirtti. Bu gelişmelerin ardından Ürdünlü yetkililer, hava sahasını yerel saatle 23:00'ten (GMT 20:00) itibaren geçici olarak kapatma kararı aldı.

Olaylar, bölgedeki gerginliği artırırken uluslararası toplum, taraflar arasındaki gerilimin daha da tırmanmaması için diplomasi ve diyalog çağrıları yapıyor.

Ne olmuştu?

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'da İran'ın konsolosluk binasını 1 Nisan'da hava saldırısı ile vurmuş, Üst düzey Devrim Muhafızları komutanı ölmüştü. Suriye devlet medyası, İsrail'in düzenlediği hava saldırısında İran'ın Şam'daki büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünün yerle bir olduğunu duyurmuştu.

Okullar tatil edildi

İsrail bu akşam yaptığı açıklamada, İran saldırısı tehdidi nedeniyle İsrail'deki okulların Pazar sabahından itibaren kapalı olacağını duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tahran'ın İsrail'e ve bölgedeki müttefiklerine yönelik 'planlı bir İran saldırısını yakından izlediğini' söyledi fakat tehdit hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

ABD İran'a Seslendi: Gemiye Derhal Müdahale Edin

Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail bağlantılı bir gemiye el konulmasının ardından ABD'den İran'a sert tepki geldi. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'a çağrıda bulunarak, İsrailli milyarder iş adamı Eyal Ofer'in sahibi olduğu Zodiac Grubu’na ait Portekiz bandıralı 'MSC Aries' adlı konteyner gemisini "derhal serbest bırakın" dedi.

Watson yaptığı açıklamada, “Provokasyon olmaksızın sivil bir gemiye el konulması uluslararası hukukun açık bir ihlali ve Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirilen bir korsanlık eylemidir” ifadelerini kullandı. Batılı ülkelerin de bu olaya tepki göstermesi bekleniyor.

İsrail, Ben-Gurion Havalimanı'nı İran tehditi nedeniyle kapattı

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberine göre İsrail, İran'ın saldırı tehdidi nedeniyle Ben-Gurion Havalimanı'nı gece boyunca üç saatliğine kapatacak

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!