Rize
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun başarıyla tamamlandığını açıkladı

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun başarıyla tamamlandığını açıkladı
İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından gerilim tırmanıyor. İranlı yetkili Muhammed Bakıri, operasyonun başarılı olduğunu belirtti ve operasyonun devamının olmayacağını söyledi. İsrail'den gelen tepkiler arasında Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in İran'a karşı "ezici saldırı" çağrısı dikkat çekti. Gerilim, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği saldırıyla başlamıştı. İran, saldırının ülkesine yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek misilleme yapacağını duyurmuştu.

İran'dan İsrail'e Hava Saldırısı: Gerilim Tırmanıyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından uluslararası tepkiler artıyor. Devlet televizyonuna konuşan Muhammed Bakıri, operasyonun başarıyla tamamlandığını belirtti ve operasyonun devamına yönelik bir düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Bakıri, Tel Aviv yönetiminin Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısını kırmızı çizgi olarak nitelendirdi. İran'a yönelik olası bir yeni saldırı durumunda İsrail'in daha geniş kapsamlı bir saldırı yapacağını belirtti. Ancak Bakıri, İran'ın İsrail'e saldırısında sivil yerleşim yerleri ve ekonomik bölgelerin hedef alınmadığını vurgulayarak, saldırının uyarı seviyesinde kaldığını ifade etti.

İsrail'den gelen tepkiler arasında, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in İran'a karşı "ezici saldırı" çağrısı dikkat çekti. Ben-Gvir, hava savunma sistemlerini övüp İran'a karşı ezici bir saldırının şart olduğunu belirtti.

Gerilim, İsrail'in 1 Nisan'da Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısıyla başlamıştı. Bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2 general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti. İran, bu saldırının ülkesinin topraklarına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek misilleme yapacağını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın bu saldırısına karşılık vereceğini açıklamıştı.

Son olarak, İran'ın İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle düzenlediği saldırıda bazı askeri hedeflerin vurulduğu belirtilirken, İsrail'in çoğu saldırıyı hava savunma sistemleriyle önlediği, ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiği ifade edilmişti.

Bu gelişmelerle birlikte İran-İsrail gerilimi, bölgede tırmanan tehlikeli bir duruma işaret ediyor. Uluslararası toplum, tarafları soğukkanlılıkla hareket etmeye çağırıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!