Rize
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

İstanbul'da 13 katlı binada yangın: 29 kişi hayatını kaybetti


İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de bulunan bir eğlence merkezinde çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınla ilgili bilgi almak için İstanbul Valisi'ni aradı. Yangına 31 itfaiye aracı ve 86 personel müdahale etti ve yangın söndürüldü. İdari ve adli soruşturma başlatıldı, 5 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Valisi Gül, yangının tadilat sırasında çıktığını belirtti. İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Adalet Bakanı Tunç da konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Hayatını kaybedenlerin cesetleri Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Gayrettepe'de Yangın Faciası: 29 Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gündoğdu Sokak'ta bulunan 16 katlı bir binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde meydana gelen yangın büyük bir faciaya yol açtı. Yangında, 29 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangınla ilgili olarak İstanbul Valisi Davut Gül'ü arayarak bilgi aldı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

İstanbul

İtfaiye ekiplerinin 31 araç ve 86 personelle müdahale ettiği yangın, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda söndürüldü. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemediği için itfaiye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Yangınla ilgili idari soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 cumhuriyet savcısının görevlendirilmesi yapıldı. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam ederken, iş güvenliği ve yangın uzmanlarından oluşan 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma yürütüyor.

Soruşturma kapsamında iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yangının tadilat kaynaklı olduğu belirtildi. Vali Davut Gül, olay yerinde yaptığı incelemede, tadilat çalışmaları sırasında çıkan yangında çalışanların hayatını kaybettiğini ve yaralandığını ifade etti. Vali Gül, yangının patlamaya ihtimaliyle ilgili bir bilgiye ulaşılamadığını da belirtti.

İstanbul

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da yangınla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yaparak, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

Olay yerinde hayatını kaybedenlerin cesetleri ambulanslarla Adli Tıp Kurumu'na götürülürken, hayatını kaybedenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi.

Bu acı olayın ardından yetkililer, benzeri faciaların yaşanmaması için daha sıkı denetimlerin yapılacağını ve gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!