Rize
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

“İYİ PARTİ İL BAŞKANIM ÖZYANIK BANA SAHİP ÇIKMADI”

“İYİ PARTİ İL BAŞKANIM ÖZYANIK BANA SAHİP ÇIKMADI”

İYİ Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyesi Ali Öksüz, Rize İl Özel İdaresi Personel A.Ş.’ye su tesisat ustası alımı için başvurduğunu, istenilen şartlara uygun olarak işe alınan 5 kişiden biri olduğunu, ancak İYİ Partili olduğunun öğrenilmesi üzerine işe başlatılmadığını öne sürerek Rize İdare Mahkemesi’ne dava açan Ali Öksüz partisinin il başkanı olan Av Ayşegül Özyanık yaşananlar karşısında kendisine sahip çıkmadığını söyledi.

İyi Parti merkez ilçe başkanı Gönül Er ise Öksüz’e sahip çıktıklarını ve hukuksuzluğun hesabını soracaklarını söyledi.

Kazanılmış hakkının gasp edildiğini kendi yerine diploması olmayan kişilerin alındığını belgeleriyle ispatladığını söyleyen Ali Öksüz yaşananları şu sözlerle aktarmıştı.

“DİPLOMASI OLMAYAN KİŞİLER İŞE ALINDI”

“Rize İl Özel İdaresi başvuru ilanında evraklarda eksiklik halinde başvurunun kabul edilmeyeceği yazmasına rağmen elenen kişilere bu kez listeye itirazda bulunmak için süre verildi ve ardından uygun bulunan kişi sayısı 19’a çıkartıldı. Daha önce açıklanan listede birinin lise diploması diğerinin ise ustalık diploması olmadığından uygun bulunmazken bu kez ne olduysa bu isimler uygun bulunarak kuraya sokuldu ve kura sonucu ben liste dişi kaldım diploması olmayan 2 kişi işe alındı. Tüm başvuru şartlarını sağlamamıza rağmen işe alınmadık ancak, başvuru koşullarını sağlamayan kişilerin işe alındı.

Arkadaşlarım bana “sen iyi partilisin sen kazanırsan seni işe almazlar” diye sıkça uyarmışlardı. Kazandıktan sonra işe alınmayınca anladım ki asıl sorun İyi partili olmamdı.

Özel idare sekreteri Erol Bıyık’a haksızlığın yapıldığını dava edeceğimi söyledim bana “sen davayı kazansan geri dönüp çalışacağını mı sanıyorsun ilk kez bu derece temiz insanlar işe aldık” diyerek demek ki geçmişte hak etmeyen insanları aldıklarını açıkça itiraf etmiş oldu.”

“İL BAŞKANIMIZ ÖZYANIK BANA SAHİP ÇIKMADI”

Yaşadıklarının tam anlamıyla adaletsizlik olduğunu hakkını aramak için yargıya baş vuracağını partisinin il başkanı Av.Ayşegül Özyanık’a söylediğini ancak gerekli desteği alamadığını ifade ederek şunları söyledi;

“Yaşanan haksızlığı il başkanımız Ayşegül Özyanık’a ilettim. Bana “bakarız” dedi. Bende günlerce bekledim bana geri dönüş yapmadı. Ardından partimizin genel merkezi aradım durumu aktardım. Genel merkez bana “biz durumu il başkanımızla görüşelim o size döner”         dediler.

Günler geçmesine rağmen il başkanımız Ayşegül Hanım beni aramadı. Bende daha fazla zaman kaybetmeden elimdeki belgelerle yargıya baş vurdum ve yürütmenin durdurulması talebinde bulundum.

Bugün yönetiminde görev alan dava arkadaşının davasını bile takip etme ihtiyacı duymayan il başkanımız acaba partililere kamuoyuna nasıl bir güven verecek?

İl başkanımız burada sergilediği tavır doğru bir tavır değil bizleri üzmüştür ancak ben haklı yolumdan devam etmeye partililerimizle dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğim” diyerek il başkanı Ayşegül Özyanık’a tepki gösterdi.

“İL BAŞKANI SESSİZ İLÇE BAŞKANI ER’DEN TEPKİ”

İyi Parti il başkanı Ayşegül özyanık’ın yönetim kurulu üyesine sahip çıkmazken İyi parti merkez ilçe başkanı Gönül Er den farklı bir ses geldi.

Başkan Er, il başkanı Özyanık’ın aksine yaşananlara şu sözlerle tepki gösterdi;

“bu yapılanlar hukuksuzluk ve adaletsizliklerin hangi boyuta geldiğinin açık bir göstergesidir. Biz partili yöneticimize her koşulda sahip çıkmayı bir görev biliyoruz ve onun arkasında olduğumuzu açıkça ilan ediyoruz.

Bu yapılan haksızlıktır adaletsizliktir emek sömürüsüdür ve hak gaspıdır. Arkadaşımızı gereğini yaptı yargıya baş vurdu ve yargının vicdanları yaralamayacak hakkı teslim edecek bir karar vereceğine inancımız sonsuzdur.

“BU HAKSIZLIĞIN HESABINI SORACAĞIZ”

Bu haksızlığı yapanların yanında yaptıkları bu hukuksuzluk kar kalmayacak. Bu politik davranışın hesabını mutlaka soracağız” diye tepki gösterdi yönetim kurulu üyesi Ali Öksüz’e merkez ilçe yönetimi olarak sahip çıktıklarını ilan etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!