Rize
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Milletvekili Özkan Yalım, Soylu'ya çağrıda bulundu

Milletvekili Özkan Yalım, Soylu'ya çağrıda bulundu

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya oldukça önemli bir çağrıda bulundu.

CHP Uşak Milletvekili, AB Uyum Komisyonu üyesi ve AB Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, gündeme ilişkin oldukça önemli açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, uyuşturucuyla ilgili açıklamalarına değinen Yalım, "Sayın Genel Başkanımız ortalığı sallayan, deprem etkisi yapan, tüm vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren çok çok ciddi açıklamalarda bulundu. Bunların üstüne gitmesi gerekenler, her zamanki gibi bunu yapmak yerine, suçluların üstüne gitmek yerine yine pisliklerini ortaya dökenlerin üzerine gitmeyi tercih etti." dedi.

"SOYLU BUNLARI AÇIKLA"
Yalım, açıklamasında özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklenerek, ciddi göndermelerde bulundu.
Soylu'ya seslenen Yalım, "Ey Süleyman Soylu. Son varış yeri Mersin Limanı olan yaklaşık 5 ton kokain alıcısı kim? Kocaeli'de yakalanan 500 kg kokainin sahibi kim? Erzurum'da yakalanan bin 840 kg eroinin sahibi kim açıkla. Eğer açıklamazsan bakan olarak zanlısın." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin FATF tarafından Dominik, Senegal, Fas, Malta, Faso, Burkina, Myanmar, Pakistan, Panama, Filipinler, Suriye,  Arnavutluk ve Uganda gibi 23 ülkenin içinde bulunduğu turizmde riskli "Gri Liste" de bulunan  esrar, eroin, kokain satıldığı listeye aldırdınız" diyen Yalım, bunun sorumlusunun Süleyman Soylu olduğunu aktardı.
Yalım, esrar eroinden korkarken  yeni bir salgın başladığını dile getirerek, "Daha çok gençlerin kullandığı metamfetamin halk arasında ise 'MET' diye bilinen uyuşturucu Türkiye'nin başına bela oldu. Ölüme yol açan, sokaklarda yarı canlı dolaştıran, kısaca kullanıcıların yaşamlarını sonsuza dek değiştirecek çok yaygın, tehlikeli ve farklı bir madde kullanımı ile karşı karşıyız. Bakan, uyuşturucuyla ilgili açıklama yapmak istiyorsa, son varış yeri Mersin Limanı olan yaklaşık 5 ton kokainin alıcısının kim olduğunu açıklamalıydı. Kocaeli'de 500 kilo kokainin kimin olduğunu açıklamalıydı. Sayın Soylu bu kişilerin kim olduğunu sen çok iyi biliyorsun bunları açıklamazsan sende zanlısın." değerlendirmesinde bulundu.

"10 BİN DOLAR RÜŞVET ALAN VEKİLİ DE AÇIKLA"
Özkan Yalım, Bakan Soylu'dan, mecliste her ay 10 bin dolar rüşvet alan milletvekilinin kim olduğunu açıklamasını da isteyerek, "Erzurum'da bin 840 kilo eroinin sahibini bulup bulmadıklarını açıklamalıydı. Gündeme getirilmeyen kokain kaçakçılığıyla ilgili iddialarla hakkında araştırma yapıp yapmadığını geçen Haziran ayında CHP Uşak Milletvekili olarak Meclis Araştırma Önergesi verdim. Uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi verdim Ne garip ki sizin AKP ve MHP oyları ile reddedildi. Siz Allah'ın bile yasak kıldığı haram kıldığı uyuşturucu meselesini bile araştırmaktan kaçtınız çocukları göz göre göre zehirliyorsunuz. Nerede kaldı sizin Müslümanlığınız." ifadelerini kullandı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!