Rize
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Milyar euroluk otomotiv şirketleri Türkiye’ye geliyor


Milyar euroluk otomotiv şirketleri Türkiye’ye geliyor
Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği (OSS), üyesi olduğu Araç Parçaları İthalatçıları, İhracatçıları ve Toptancıları Uluslararası Federasyonu’nu (FIGIEFA), Genel Kurulu’nu Türkiye’de gerçekleştirmesi için ikna etti.

OSS Genel Sekreteri Emirhan Silahtaroğlu’nun da 8 yönetim kurulu üyesinden biri olduğu FIGIEFA, Seçimli Genel Kurulu’nu 22 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirecek.

Türk otomotiv sanayi, sektörün en büyük organizasyonlarından birine daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Avrupa’da yerleşik otomotiv satış sonrası pazarını temsil eden derneklerin çatı oluşumu olan Araç Parçaları İthalatçıları, İhracatçıları ve Toptancıları Uluslararası Federasyonu FIGIEFA, uzun yıllar sonra Brüksel dışındaki ilk Genel Kurulu için Türkiye’yi seçti. Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneğinin (OSS) üyesi olduğu ve OSS Genel Sekreteri Emirhan Silahtaroğlu’nun da 8 Yönetim Kurulu Üyesi’nden biri olduğu FIGIEFA, 22 Mayıs’ta Seçimli Genel Kurulu’nu İstanbul’da gerçekleştirecek.

Automechanika Istanbul ziyareti ile birlikte FIGIEFA, ihracatımıza katkı sağlayacak

1955 yılında kurulan ve merkezi Brüksel olan FIGIEFA, 18 ülkeden 19 dernek ve 5 satın alma grubunu temsil ediyor. Araç yedek parça, servis ve onarım için piyasadaki serbest ticaret ve etkili rekabeti korumayı amaçlayan federasyon, dünyanın en büyük satış sonrası firmalarının yetkililerini bir araya getirecek. Konu hakkında değerlendirme yapan OSS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özçete, ”OSS Derneği, Brüksel merkezli FIGIEFA’nın bir paydaşı ve aynı zamanda genel sekreterimiz Emirhan Silahtaroğlu da bu organizasyonun Yönetim Kurulu Üyesi görevini üstleniyor. Uzun süredir Brüksel dışında herhangi bir yerde toplantı gerçekleştirmeyen FIGIEFA, bu yıl bir toplantısını Türkiye’de gerçekleştirecek. Bu toplantı aynı zamanda seçimli bir genel kurul olacak” dedi.

FIGIEFA’nın Yönetim ve Genel Kurulu’nu oluşturan 41 üyesinin Türkiye’yi ziyaret edeceğini ifade eden Ali Özçete, şöyle devam etti:

”Her biri milyar Euro seviyesinde ciroya sahip bu firmalar, satın alımlarında Türkiye’nin potansiyelini tanıma fırsatı bulacaklar. Avrupa satış sonrası pazarını dernek kanalı vasıtasıyla temsil eden 41 temsilciden bahsediyoruz. Emirhan Bey de Yönetim Kurulu Üyesi olduğu için biz de FIGIEFA’nın girişimlerini yakından takip ediyoruz. FIGIEFA’ya Yönetim Kurulu için yaptığımız çağrımızın ve zamanlamasının ayrıca bir önemi var. 23-26 Mayıs tarihlerinde TÜYAP’ta düzenlenecek, Türkiye’nin en büyük uluslararası ticaret fuarı olma niteliği taşıyan Automechanika Istanbul, üyelerimize, sektöre ve ülkemizin ihracatına sağladığı fırsatlar ile bu alanda dünyanın en önemli ticaret platformlarından biri konumuna geldi. Ana destekçisi olduğumuz, 1500’ün üzerinde katılımcıya ev sahipliği yapacak Automechanika Istanbul 2024 fuarını, FIGIEFA üyelerinin de ziyaret etmesinin Türkiye’nin yedek parça ihracatına olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz. Otomotiv satış sonrası değer zincirinin tamamının bir araya geleceği ve binlerce ürün ve hizmet grubunun sergileneceği Automechanika Istanbul’un paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz”.

Hedef ana sanayiyle eşit seviyede pazar alanı

FIGIEFA’nın, etkin rekabeti tesis etmeyi ve motorlu araç sahiplerinin araçlarını seçtikleri servislere götürerek bakım ve tamir işlemlerini gerçekleştirme hakkını savunmayı amaçladığını belirten OSS Genel Sekreteri Emirhan Silahtaroğlu ise, ”Avrupa pazarı 4,3 milyondan fazla istihdam ve 500 binin üzerinde şirket ile 284 milyon araç sahibine hizmet sunuyor. Federasyonun ana amaçlarından biri de kanun ve düzenlemeler ile ‘Bağımsız Otomotiv Satış Sonrası Pazarı’ için, araç üreticilerine parça tedarik eden OEM’lerle eşit düzeyde bir pazar alanı sağlamaktır. FIGIEFA bu bakış açısıyla, tüm piyasa paydaşlarının mesleklerini icra edebilmeleri ve rekabetçi ürün ve hizmetlerini otomobil tüketicilerinin yararına sunabilmeleri için çalışıyor” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!