Rize
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Ocaklı'dan Karadeniz'deki sel ve heyelanların önlenmesi için önerge

Ocaklı'dan Karadeniz'deki sel ve heyelanların önlenmesi için önerge
Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz Bölgesi'nde sık sık yaşanan sel, su baskını, derelerin taşması ve heyelanlar gibi doğal afetlerin insan eliyle tetiklendiğini belirtti. Doğaya yapılan aşırı müdahalelerin bu olayları artırdığını vurgulayan Ocaklı, bölgedeki altyapı çalışmaları ve doğaya müdahalenin artmasıyla bu tür afetlerin sıklığının ve şiddetinin arttığını ifade etti.

Karadeniz Bölgesi'nde Artan Doğal Felaketler İçin Araştırma Önergesi Meclise Sunuldu

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, TBMM'ye sunduğu Araştırma Önergesi'nde Karadeniz Bölgesi'nde sık sık yaşanan sel, su baskını, derelerin taşması ve heyelanların artık doğal afet olmaktan çıkıp insan eliyle tetiklenen felaketlere dönüştüğünü belirtti. Ocaklı, geçmişte 10-15 yılda bir görülen bu olayların günümüzde her yıl birkaç kez yaşandığını ifade ederek, bilim insanlarından yerel yöneticilere ve bakanlıklara kadar herkesin aşırı doğa müdahalesinin bu olaylara yol açtığını kabul ettiğini dile getirdi.

Karadeniz Bölgesi'nde Artan Doğal Felaket Tehlikesi

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz Bölgesi'nde sık sık meydana gelen sel, su baskını, derelerin taşması ve heyelanlarla ilgili TBMM'ye bir araştırma önergesi sundu. Ocaklı, bu olayların artık doğal afet niteliğini aşarak insan eliyle sebep olunan felaketlere dönüştüğünü belirtti. Son yıllarda, 10-15 yılda bir meydana gelen bu tür olayların, artık her yıl birkaç kez tekrarlandığını ifade etti. Doğaya yapılan aşırı müdahalelerin, bu felaketlerin artışında etkili olduğunu savundu.

Ocaklı, özellikle Karadeniz Sahil Yolu'nun kotunun şehir merkezlerinin üzerinde olması, HES'ler, bilime aykırı yol açma çalışmaları, kontrolsüz hafriyat, çaylık alanlarda ağaçların kesilmesi gibi etkenlerin, sel ve heyelan riskini artırdığını vurguladı. Bu durumun kentlerde sel suları, kırsal kesimde ise taşkınların ve heyelanların tehdit altında olduğunu dile getirdi. Ocaklı, şimdiye kadar yapılanların yetersiz kaldığını ve ciddi önlemler alınmadığını belirtti.

Milletvekili, bu konuda ciddi bir çalışma yapılarak, önlemlerin alınması için TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasını talep etti. Karadeniz Bölgesi'nin artan doğal felaket riskine karşı alınacak önlemlerin hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Karadeniz Bölgesi'nde Doğal Afetler İçin TBMM'de Araştırma Komisyonu Talebi

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz Bölgesi'nde yaşanan sel, su baskını, dere taşması ve heyelan gibi doğal afetlerin önlenmesi için TBMM'ye bir araştırma önergesi sundu. Ocaklı, bu olayların etkilerini en aza indirerek benzer felaketlerin yaşanmaması adına alınması gereken önlemleri belirlemek amacıyla bir Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. Bu komisyonun, bölgedeki doğal felaketlerin kapsamlı bir şekilde ele alınmasını sağlayacak ve ilgili idarelere yol gösterecek çalışmalar yapacağını ifade etti. Tahsin Ocaklı, Anayasa ve TBMM İçtüzüğü gereğince Meclis Araştırması açılmasını ve bu doğrultuda bir komisyon oluşturulmasını talep etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!