Rize
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Özdağ: ”Bu parkı alamayacaksınız”

Özdağ: ”Bu parkı alamayacaksınız”
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mersin’de açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mersin’de açıklamalarda bulundu.

Mersin Liman’ının İskenderun Liman’ı ile birlikte Türkiye’nin Ortadoğu’ya ve Avrupa’ya açılan yeni ihracat merkezi olacağını söyleyen Ümit Özdağ, ”Buradan navlun fiyatları Avrupa’ya ve Afrika’ya, Ortadoğu’ya taşımacılıkta İstanbul’a göre daha ucuz. İstanbul’u ise bir yüksek teknoloji kenti haline getirmeyi düşünüyoruz. Zafer Partisi’nin bu bölgeyi yeni bir ticaret ve sanayi koridoru olarak şekillendirirken özellikle Çukurova ve Harran’ı da Türkiye’nin en büyük tarımsal üretim merkezleri olarak planladığını sizlerle paylaşmak isterim. Yine bu bölgede Çin ile yüksek teknoloji alanında ortak yatırımlar gerçekleştireceğimiz bir serbest ticaret bölgesi oluşturmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Özdağ, Mersin’de teknokentleri de teşvik edeceklerini belirterek, ”TOKİ aracılığıyla teknokentlerin altyapılarını biz daha ucuza yapacağız ve böylece firmaların kaynaklarını daha etkili bir şekilde ileri teknolojiye aktarmalarına yardımcı olacağız.” dedi.

”Mersin halkının elinden bu parkı alamayacaksınız” diyen Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:

”Bunları Mersin ve Türkiye için planlarken şunu da görüyoruz ki Mersin’in kalkınmasının önünde bazı lobiler ve dış çevreler, ticaret ve sermaye odakları var ki bu kentin kendi halindeki gelişmesinin bile önünde duruyorlar. Bakın, 9 ve 10’uncu kalkınma planlarında yeni ana konteyner aktarma planı yapılmış, hazırlanmış. Bunu daha sonra kalkınma planından kaldırdılar. Şimdi bu limanda etkin olan 3 şirket üzerinden bu parkı da ki Mersin’in yegane yeşil alanı tehlikeye atacak şekilde bir yapılanma öngörüyorlar. Buna açık bir şekilde Zafer Partisi olarak karşı olduğumuzu ifade ediyorum. Bunu sizlere yaptırtmayacağız. Mersin’e bu kötülüğü yapamayacaksınız.”

Mersin’in en az 420 bin Suriyelinin yaşadığı bir kent haline geldiğinden bahseden Özdağ, ”Bunun üzerine Afganları son bir buçuk sene içerisinde gelenlerin bilgileri elimizde yok. Dün gece de gördük burada artık Şam caddeleri, Halep caddeleri oluşmuş. Bugün 420 bin olan rakam 2040 yılında 1 milyon 250 bini aşıyor. O zaman bırakın Şam caddesini, Halep caddesini burada Atatürk caddesi bulmakta zorlanırsınız.” ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!