Rize
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Putin: Rusya, radikal İslamcı gruplar için bir terör hedefi değil

Putin: Rusya, radikal İslamcı gruplar için bir terör hedefi değil
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın etnik gruplar arası uzlaşı ve dinler arası birliğin eşsiz bir örneğini sunduğunu belirterek, ülkenin radikal İslamcı gruplar için bir terör hedefi olmadığını vurguladı. Putin, Moskova yakınlarındaki terör saldırısının arkasındaki amacı açıklayarak, IŞİD'in Afganistan kolu Horasan Vilayeti'nin bu saldırıyı azmettiren olduğu iddialarını reddetti. Rus lider, Rusya'nın uluslararası arenada sergilediği tavır nedeniyle radikal İslamcıların saldırması için bir hedef olamayacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Putin: "Rusya, Radikal İslamcıların Hedefi Olamaz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın etnik gruplar arası uzlaşı ve dinler arası birliğin eşsiz bir örneğini sunduğunu belirterek, ülkenin radikal İslamcı gruplar için bir terör hedefi olmadığını vurguladı. Putin, Rusya Bağımsız Sendikalar Federasyonu Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Moskova yakınlarındaki Crocus City Hall'de düzenlenen terör saldırısının arkasındaki amacı açıkladı.

Putin, terör saldırısının arkasındaki azmettirenlerin IŞİD'in Afganistan kolu Horasan Vilayeti olduğu yönündeki iddiaları reddetti ve şunları söyledi: "Rusya, radikal İslamcıların düzenlediği terör saldırılarının hedefi olamaz. Zira biz, mezhepler arası uzlaşı, dinler arası birliğin ve etnik gruplar arası birliğin eşsiz bir örneğini sergileyen bir ülkeyiz."

Rus lider, uluslararası arenada sergilediği tavır nedeniyle de radikal İslamcıların saldırması için bir hedef olamayacağını belirtti. Putin konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: "Soruşturmada elde edilen sonuçlara göre, Moskova'daki kanlı terör eylemini azmettirenlerin asıl amacının birliğimize zarar vermek olduğuna inanmak için her türlü gerekçeye sahibiz. Rusya, İslami kökten dincilerin düzenlediği terör saldırılarının hedefi olamaz."

Putin, daha önceki bir değerlendirmesinde de "Terör saldırısının kimin eliyle gerçekleştirildiğini biliyoruz, ilgi odağımızda ise azmettirenler var" demişti. Rus lider, terör saldırısını planlayanların toplumda panik ve nifak tohumları ekmeyi umduklarını ancak birlik ve direniş kararlılığı ile karşılaştıklarını vurgulamıştı.

ABD'nin çeşitli kanallar üzerinden saldırıda Kiev’in hiçbir izi bulunmadığına ve bunu yapanın IŞİD olduğuna dikkat çeken Putin, Rusya’ya darbe indirmek isteyenlerin gerçekten radikal İslamcıların mı olduğuna ilişkin bir dizi sorunun yanıtının aranması gerektiğini belirtti.

Putin ayrıca, "Günümüzde Rusya'nın hangi koşullarda yaşadığının aşikar olduğunu" ifade ederek, ülkenin çıkarlarını, vatandaşlarını, geleceğini ve egemenliğini silah yoluyla korumak zorunda bırakıldığını vurguladı. Ancak Rusya'nın tüm zorluklara rağmen savaş ekonomisine geçmeyeceğini de sözlerine ekledi. "Şuna dikkatinizi çekmek isterim ki, günümüzün tüm zorluklarına rağmen ekonomiyi savaş rejimine geçirmeyeceğiz, böyle bir şey yok" diyen Putin, mevcut koşullar altında Rusya'nın çabalarını, idari ve mali kaynaklarını savunma sanayisinin geliştirilmesine yoğunlaştırdığını vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!