Rize
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

RİBEGEM’den Tarih Yazan Çocuklar İsimli Etkinlik


RİBEGEM’den Tarih Yazan Çocuklar İsimli Etkinlik
Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) önderliğinde düzenlenen "Tarih Yazan Çocuklar" etkinliği, Türk medeniyetinin önemli isimlerini genç kuşaklara tanıtmayı amaçlayan bir proje olarak gerçekleşti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler, sahne performanslarıyla Türk kahramanlarını canlandırarak, tarih boyunca önemli rol oynamış kişilerin yaşam öykülerini izleyicilere aktardılar. Program, milli ve manevi bilinci güçlendirmeyi hedefleyen "Tarih Yazan Çocuklar" projesinin koordinatörü Şaban Korkmaz'ın açılış konuşmasıyla başladı

RİBEGEM'den "Tarih Yazan Çocuklar" Etkinliği: Geleceğe Milli Mirasın Işığıyla Yolculuk

Rize'nin milli ve manevi değerlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen "Tarih Yazan Çocuklar" projesi, Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) işbirliğiyle gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla hayata geçen etkinlik, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde renkli görüntülere sahne oldu.

Türk medeniyetinin önemli isimlerini genç kuşaklara tanıtmayı hedefleyen "Tarih Yazan Çocuklar" projesi, öğrencilerin kendi elleriyle hazırladığı resimlerle, şiirlerle, oyunlarla ve sahne performanslarıyla geçmişteki kahramanları canlandırdığı bir etkinlik olarak düzenlendi.

Salondaki izleyicilere tarih boyunca önemli rol oynamış 100 Türk kahramanının yaşam öyküleri sahnelendi. Öğrencilerin canlı performanslarıyla kahramanların başarıları ve yaşamları izleyicilere aktarıldı.

Rize

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından proje koordinatörü Şaban Korkmaz, etkinliğin amacı hakkında bilgi verdi. Korkmaz, proje kapsamında ilkokul çağındaki çocuklara medeniyet tarihindeki önemli figürleri tanıtarak millî ve manevi bilinci güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Projenin geçtiğimiz üç yılda 8 farklı ilde 170 binden fazla ilkokul öğrencisine ulaştığını ve şimdi de Rize'de olduğunu dile getirdi.

Etkinlikte, öğrenciler kahramanları canlandırarak sahneye çıktılar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamit Han, Fatih Sultan Mehmet, Sultan Alparslan, Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Piri Reis, Koca Yusuf, Halime Çavuş, Gördesli Makbule gibi birçok Türk kahramanı karakteri izleyicilere seslendi.

Rize

Kurtuluş İlkokolu, Vakıflar İlkokulu, Doğuşçay İlkokulu, İstiklal İlkokulu ve Denizciler İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, RİBEGEM tarafından öğrencilere ve öğretmenlere sertifika takdimi ile sona erdi. Katılımcılar, etkinliğin ardından toplu fotoğraf çekimi için bir araya geldiler.

Bu etkinlikle, Rize'deki gençlerin milli kültürlerini ve tarihlerini daha yakından tanımaları sağlanırken, gelecek nesillere bu değerlerin aktarılması için önemli bir adım atılmış oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!