Rize
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize Güneysu’da bir garip cinayet davası

Rize Güneysu’da bir garip cinayet davası
Güneysu ilçesinde, arkadaşının elindeki silahın yanlışlıkla ateş alması sonucu 2021 yılında hayatını kaybeden Tufan Yıldız'ın ablası, adalet talep ediyor.

Rize Güneysu'da Cinayet Davası: Adalet Arayışı Devam Ediyor

Rize'nin Güneysu ilçesinde, sezonluk işçi olarak geçimini sağlayan Tufan Yıldız'ın evine gelen uzak akrabası Ö.F.G.'nin silahından yanlışlıkla çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmesi üzerine başlayan hukuk mücadelesi devam ediyor. Olayın üzerinden geçen zamana rağmen aile, adalet arayışını sürdürüyor.

Olayın Detayları

8 Aralık 2021 tarihinde meydana gelen olayda, Ö.F.G.'nin silahından çıkan 7 kurşundan 3'ü Tufan Yıldız'a isabet etti. Yıldız, aldığı bu yaralar sonucu hayatını kaybetti. Mahkeme kayıtlarına göre, olay sırasında Ö.F.G.'nin arkadaşı M.A. da bulunmaktaydı ve kaza meydana gelmeden önce 'arızalı olması nedeniyle' yanlarında getirdikleri silahlarda parmak izi bulunuyor.

Sanıkların Savunmaları

Ö.F.G. ve M.A. mahkemede verdikleri ifadede, Tufan Yıldız'ın silahlardan anladığını ve bozuk olan silahları tamir etmeleri için getirdiklerini belirtti. Ö.F.G., olay sırasında Tufan Yıldız'ın soba için odun alırken olduğunu ve kendisinin silahın arızasını bilmediği için M.A.'ya gösterirken silahın peş peşe ateşlendiğini belirtti. M.A. ise Tufan Yıldız'ın evlerine gelip zarar verebileceğini düşündüğü Eyüp yüzünden silahları ortadan kaldırdığını savundu.

Mahkemenin Kararı ve Sonrası

Olayın üzerinden 11 ay geçtikten sonra düzenlenen iddianame ve 13 ay sonra açılan kamu davasında mahkeme, Ö.F.G.'yi "Taksirle Öldürme" suçundan 1 yıl 21 ay 10 gün, M.A.'yı ise delil karartma suçuyla 1 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Ancak cezaları indirerek her iki sanığı da tahliye etti.

Rize Güneysu

Ailenin Mücadelesi

Tufan Yıldız'ın ablası Cemile Yıldız, kardeşinin ölümünün bir kaza değil kasten işlenmiş bir cinayet olduğunu savunarak adalet arayışını sürdürüyor. Ablası, Tufan'ın ölümü ve annesinin ardından ağırlaşan engelli kardeşi Eyüp'ün bakımını üstleniyor. Cemile Yıldız, adaletin sağlanması için Rize Ağır Ceza Mahkemesi'ne ve Trabzon Bölge Mahkemesi'ne başvuruda bulundu, ancak henüz cevap alamadı.

Olay, ailenin yaşadığı acının yanı sıra adaletin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Cemile Yıldız'ın tek isteği, kardeşi Tufan için adaletin yerini bulması ve ailesinin yaşadığı acının dindirilmesi. Aile, adaletin sağlanması için mücadelesini sürdürüyor.

Kaynak: Oda Tv

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!