Rize
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize İl Genel Meclisi'nin Yeni Başkanı Av. Ali İmran Büyük Oldu


Rize İl Genel Meclisi'nin Yeni Başkanı Av. Ali İmran Büyük Oldu
Rize İl Genel Meclisi, 2024 Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlığı için yapılan oylamada Av. Ali İmran Büyük, 26 oy alarak İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Büyük, seçimin ardından teşekkür konuşması yaparken, yeni meclis üyeleri ve önceki dönem meclis üyelerinin çalışmalarını daha ileriye taşıma sözü verdi. Toplantıda ayrıca başkan vekilleri, katip üyeleri ve encümen üyeleri de belirlendi. Yeni İl Genel Meclisi'nin Rize'nin kalkınması için çalışmalara başladığı belirtildi.

Rize İl Genel Meclisi'nde Yeni Başkan Seçildi

Rize İl Genel Meclisi, 2024 Yerel Yönetimler Seçimlerinin ardından oluşan yeni meclis üyeleriyle ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, meclis başkanlığı için yapılan oylama sonucunda Av. Ali İmran Büyük, 26 oy alarak İl Genel Meclisi Başkanlığına seçildi.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Çepni ve diğer misafirlerin katıldığı belirtildi. Meclisin ilk gündem maddesi olan Meclis Başkanlığı seçiminde, AK Parti grubunun adayı Av. Ali İmran Büyük ile CHP grubunun adayı Muhsin Şentürk yarıştı. Büyük, 26 oyla meclis başkanlığına seçilirken, Şentürk ise 4 oyda kaldı.

Yeni seçilen İl Genel Meclisi Başkanı Av. Ali İmran Büyük, seçimin ardından yaptığı konuşmada, vatandaşlara, AK Parti teşkilatına, ve meclis üyelerine teşekkür etti. Büyük, yeni oluşan meclis grubuyla birlikte önceki dönem meclis üyelerinin başlattığı çalışmaları daha ileriye taşımak ve köylerin yaşanabilirliğini artırmak adına çalışacaklarını belirtti.

Rize

Toplantının devamında, İl Genel Meclisi Başkan Vekilliklerine Yusuf Arısoy ve Mehmet Şamlı, Asil Katip Üyeliklere Arif Berber ve Hasan İbar, Yedek Katip Üyeliklere Kemal Kurkut ve Hüseyin Bayraktar, İl Encümeni Üyeliklerine ise Bayram Ali Çapoğlu, Mehmet Öztürk ve Muharrem Delibaş'ın seçildiği açıklandı. Ayrıca, İl Genel Meclisi Zorunlu ve İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri tamamlandı.

Yeni İl Genel Meclisi'nin, Rize'nin kalkınması ve gelişmesi için çalışmalarına başladığı belirtilirken, seçilen üyelere başarılar dilerken, bu süreçte görev yapacakları sorumluluklarının farkında olmaları gerektiği vurgulandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!