Rize
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize'de Doktorlar ve RTEÜ Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti


Rize'de görev yapan doktorlar ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için sessiz yürüyüş düzenledi. Türk ve Filistin bayraklarıyla birlikte İsrail aleyhine dövizler taşıyan grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Vali İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin'in de katıldığı yürüyüşte, Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekildi ve adaletin hakim olması için çağrıda bulunuldu.

Rize'de Doktorlar ve RTEÜ Öğrencileri İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarını Protesto Etti

Rize'de görev yapan doktorlar ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla sessiz yürüyüş düzenledi.

Türk ve Filistin bayrakları ile İsrail aleyhine çeşitli yazıların yer aldığı dövizleri taşıyan grup, İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz da katıldı.

Tıp Fakültesi öğrencisi Yusuf Güzel adına grup adına yapılan açıklamada, "İşgalci İsrail'in Gazze'de zulüm ve soykırıma devam ettiğini" belirtti. Güzel, binlerce insanın şehit edildiğini, evlerin, okulların ve hastanelerin bombalandığını ifade ederek, "Gazze halkı abluka altında açlığa mahkum ediliyor. Bombaların ve kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar yetersiz beslenmenin, susuzluğun ve salgın hastalıkların pençesinde ölüme mahkum ediliyor. Gazze'de hasta ve yaralıları tedavi edecek hastane neredeyse kalmadı." şeklinde konuştu.

Güzel, gücün el değiştireceği günlerin geleceğine inançlarını vurgulayarak, "İşte o zaman çocuklar öldürülmeyecek, mazlumlar kurtulacak, zalimler hesap verecek. Biz bütün vicdan sahiplerine diyoruz ki adaletin hakim olacağı zamana hazırlık yapın, ümitsizliğe kapılmayın." ifadelerini kullandı.

Vali Baydaş da konuşmasında, genç doktorların yaklaşık altı aydır her cumartesi yağmur kar demeden Gazze halkı için yürüdüğünü belirtti. Baydaş, sessiz yürüyüşün büyük bir çığlık olduğunu vurgulayarak, "Bir vazife şuuruyla altı aydır yürüyüş gerçekleştiriyorlar. Sağlam yüreklerine teşekkür ediyoruz. Biz de sessiz yürüyüşe sessiz destek olmak üzere onlara katıldık. İsrail'in uyguladığı soykırım, vahşet bir devlet terörüdür artık. Devlet terörüne tepkimizi ifade etmek hem de haftalardır bu sessiz yürüyüşü yapan kardeşlerimizin üzerine dikkati çekmek istedik." dedi.

Baydaş, ramazanın bitmesine birkaç gün kaldığını dile getirerek, "Oradaki kardeşlerimizin huzurla bayrama kavuşması için dua ediyoruz. Adı sessiz yürüyüş, kalabalıklar mesele değil, mesele gönülden yapılmış bir faaliyet olmasıdır." şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!