Rize
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Gündem Samsun’da bu hafta

Gündem Samsun’da bu hafta

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Engelliler Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi bahçesinde düzenlenen programda, Merkez Müdürü Hasan Göktuğ, herkesin birer engelli adayı olduğunu belirtti.

Göktuğ, "Bizler için yaşlılarımız ve engellilerimiz rahmet kaynağıdır. Öyle bakıyoruz meseleye. Burası ve burası gibi kurumlarda yapılan hizmetler, çalışanlar, yaşlı ve engellilerimize devletin bir lütfu değil, devletin size karşı olan görevidir. Bizler yaşlı ve engellilerimizden sadece dualarını bekliyoruz. Elimizden geldiği kadar yaşlı ve engellilerimiz için çalışıyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri birlikte pasta kesti.

Programda, Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, Samsun Huzurevi sakinleri ile Samsun Sevgi Evlerinde kalan çocuklar gönüllerince eğlendi.

Programa, Kaymakam Nayman, Belediye Başkanı Özdemir'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İlçe Müftüsü Mehmet Nurlu, Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Kurt ile davetliler katıldı.

Havza'da lise öğrencilerine seminer

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen "Güvenli Gençlik, Güvenli Gelecek" Projesi kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Havza'da lise öğrencilerine seminer verildi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde verilen seminerde, terör ve terör örgütlerinin gençlere yönelik yasa dışı faaliyetleri, ülkeye zararları, terör örgütlerinin nasıl eleman kazandıkları, gençliğin psikolojik sorunları, ayrımcılığın ülkeye olan zararları, milli birlik ve beraberliğin önemi anlatıldı.

Slayt eşliğinde verilen seminerde öğrencilere, Türkiye'nin terör konusunda neden hedef ülke haline geldiği, terör örgütlerine katılanların ve ailelerinin yaşadıkları da aktarıldı.

Kavak'ta Gençlik Haftası etkinlikleri başladı

Kavak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik Haftası etkinliklerine başlandığı bildirildi.

Kavak Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Tunsel Aslankoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama hazırlıkları kapsamında sportif ve kültürel etkinlikler yapacaklarını söyledi.

Etkinliklere, Şehir Stadında futbol turnuvası ile başladıklarını belirten Aslankoç, "Mayıs 1919'un 103. yıl dönümü Gençlik Haftası etkinliğimize futbol turnuvası ile başladık. Mayıs sonuna kadar yaklaşık bin öğrencinin katılacağı 5 kategoride etkinlik düzenleyeceğiz. Yarışmalarda dereceye girenleri ödüllendireceğiz." dedi.

Kavak'ta 19 Mayıs Ortaokulu kermes düzenledi.

Kavak 19 Mayıs Ortaokulu tarafından okul bahçesinde kermes düzenlendi.

Kermesin açılışına, Kaymakam Ömer Saygılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, Milli Eğitim Müdürlüğü Bürolar Amiri Ramazan Dinç, Milli Eğitim Şube Müdürü Selim Kurtoğlu, okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okul Müdürü Fatih Mumcu, kermesten elde edilecek gelirin okul giderleri ile ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanılacağını söyledi.

Kaymakam Saygılı, okul ve öğrenciler yararına düzenlenen organizasyon için emeği geçenlere teşekkür ederek bol kazançlar diledi.

Kermesin 4 gün açık kalacağı öğrenildi.

Çarşamba'da "Ailemiz korumamız gereken kalemizdir" konferansı

Aile danışmanı Saliha Erdim, Çarşamba ilçesinde "Ailemiz, korumamız gereken kalemizdir" konulu konferans verecek.

Çarşamba Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye tarafından organize edilen konferans, 17 Mayıs Salı günü saat 20.30'da Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Halit Doğan, aile danışmanı Saliha Erdim'in vereceği konferansa tüm ilçe halkını davet etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!