Rize
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İYİ Parti Grubu'nu ziyaret etti


TBMM Başkanı Kurtulmuş, İYİ Parti Grubu'nu ziyaret etti
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Grubu'nu ziyaret ederek anayasa tartışmalarında diyalogun önemine vurgu yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ise parlamenter demokratik sistemi savunduklarını belirtti ve ülkenin öncelikli sorunlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, MHP ve AK Parti TBMM gruplarını da ziyaret edeceğini açıkladı ve anayasa sürecinin şeffaf yürütülmesine odaklandıklarını ifade etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İYİ Parti Grubu'nu ziyaret etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İYİ Parti Grubu'nu ziyaret etti. Yeni anayasa konusunda parti gruplarına yönelik ziyaretlerine ilişkin şunları söyledi: "Ziyaret ettiğim 4 partide de diyaloğa açık bir anlayışın olduğunu, açık ve şeffaf bir zeminde bu konuların tartışılmasına müsait bir siyasal anlayışa sahip olduklarını görmekten dolayı memnuniyet duyuyorum." Kurtulmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüştü ve Dervişoğlu'nu genel başkanlığa seçilmesinden dolayı kutladı. Anayasa tartışmalarının doğru bir zeminde yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, siyasi partilerin öncelikle birbirleriyle diyalog kurmaları gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, yeni anayasa tartışmalarının zamanının geldiğini ifade ederek, bu konuda yapılan ziyaretlerde siyasi partilerin ön yargısız bir şekilde yaklaşmalarından memnuniyet duyduğunu söyledi. Ayrıca, parlamentoda temsil edilen diğer siyasi partilerin de görüşlerini alacaklarını belirtti. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarının açık ve şeffaf bir süreçle yürütüleceğini ve milletin beklentilerine cevap verecek bir anayasa metni oluşturulmasını umut ettiğini dile getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ise ziyaret için Kurtulmuş'a teşekkür ederek, İYİ Parti olarak parlamenter demokratik sistemi savunduklarını ve yeni anayasa değişikliklerini değerlendirebileceklerini belirtti. Ancak, Türkiye'nin öncelikli sorunlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı ve ekonomik, eğitim, dış politika ve güvenlik gibi konuların da ele alınması gerektiğini söyledi. Dervişoğlu, Kurtulmuş'un ziyaretini yerinde ve anlamlı bulduklarını ifade etti ve ilgili bakanların da siyasi partilere bilgilendirme yapması gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, gazetecilerin sorusu üzerine MHP ve AK Parti TBMM gruplarını da ziyaret edeceğini ve Meclis'te grubu olmayan siyasi partilerden de görüş alacaklarını açıkladı. Terörle mücadelenin ayrı bir başlık olduğunu belirten Kurtulmuş, anayasa sürecinin açık ve şeffaf bir şekilde yürütülmesine odaklandıklarını vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!