Rize
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Tokat’ta deprem


Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) verilerine göre, deprem saat 18.11'de Sulusaray'da 5,99 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem çevre illerde de hissedildi. Şu ana kadar can kaybı rapor edilmedi. Sulusaray ilçe merkezinde bir cami minaresi ile bazı evlerde hasar oluştu. Artova ve Zile ilçelerinde de binalarda hasar meydana geldi. Deprem sonrası güvenlik tedbirleri alındı ve eğitime yarın için 1 gün ara verildi. Samsun AFAD İl Müdürlüğü, 3 araç ve 20 personel ile birlikte canlı arama köpeğini bölgeye gönderdi. Depremzedeler, Sulusaray ilçe merkezinde güvenli alanlarda bekliyor.

Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5,6 Büyüklüğünde Deprem

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray olan deprem, 5,99 kilometre derinlikte gerçekleşti. 

Deprem, çevre illerden de hissedilirken, AFAD depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, olayın ardından yaptığı açıklamada, sahada ekiplerin aktif olarak çalıştığını belirtti. Hatipoğlu, "Can kaybının olmaması en büyük tesellimiz. Devlet olarak tüm vatandaşlarımızın barınma ve iaşe sorunlarını çözmek için gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Tüm hemşehrilerimize ve milletimize geçmiş olsun" dedi.

Depremin etkisiyle Sulusaray ilçe merkezinde bir cami minaresinde, Malum Seyit Tekke köyünde iki cami ile bazı evlerde hasar oluştu. Ayrıca, Artova ve Zile ilçelerinde de binalarda hasar meydana geldi.

Artova'da depremin etkisiyle sokaklara çıkan vatandaşlar arasında panik yaşanırken, Artova Kaymakamı Erkan Atam ve Belediye Başkanı Ali Güner, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Depremin ardından alınan tedbirler kapsamında, kent genelinde yarın eğitime 1 gün ara verildi. Vali Hatipoğlu, evlerinde kalmak istemeyenler için Sulusaray ve Yeşilyurt ilçelerinde spor salonları ve yurtlarda kalabilecekleri bilgisini paylaştı.

Öte yandan, Samsun AFAD İl Müdürlüğü'nden 3 araç ve 20 personel ile canlı arama köpeğinin Tokat'a görevlendirildiği açıklandı.

Deprem sonrası Sulusaray ilçe merkezinde evlerine giremeyen vatandaşlar, güvenli bir alan olan Cumhuriyet Caddesi ile Alparslan Caddesi'nde açık alanda bekliyor. İbrahim Yıldızlı adlı vatandaş, "Acayip bir sarsıntı ile geldi ilk anda. Minare uçtu, briketler falan düştü. Halk ister istemez panik yaşadı. Sakinleştirmeye çalıştık ortalığı. Açık alan olduğu için burada bekliyoruz. Çok şükür can kaybımız yok, bir sıkıntı yok. Devletimiz yanımızda" şeklinde yaşadıklarını anlattı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, deprem anında Zile ilçesinde bir markette raflardaki ürünlerin yere düştüğü, Almus ilçesindeki bir restoranda ise müşterilerin sarsıntıyı hissederek dışarıya çıktığı görülmekte.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!