Rize
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2394.8
  • BIST
    10065.4
  • BTC
    69315.19$

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren Türkiye genelinde sıcaklıkların hızla artacağını duyurdu. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 8-12 derece, diğer bölgelerde ise 4-8 derece üzerine çıkması bekleniyor. İstanbul'da sıcaklıklar 34 dereceye, Ankara'da mevsim normallerinin 8-9 derece üzerine, İzmir'de ise 40 dereceye kadar yükselecek. Hafta sonu yeni bir yağışlı sistemin etkisiyle sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Vatandaşlara sıcak havalarda dikkatli olmaları ve bol sıvı tüketmeleri önerildi.

Ülke Genelinde Hızla Artacak Sıcaklıklar: Meteoroloji Uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine verdiği demeçte, Türkiye genelinde yarından itibaren etkisini gösterecek olan yüksek sıcaklıklarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Şahbaz, geçen haftadan beri etkili olan yağışlı havanın yarın itibarıyla Doğu Anadolu Bölgesi'ni terk edeceğini ve ülkenin büyük bir bölümünde sıcak havanın hakim olacağını belirtti.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

Şahin Şahbaz, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerine çıkacağını, diğer bölgelerde ise sıcaklıkların 4 ila 8 derece artacağını ifade etti. Önümüzdeki hafta sonuna kadar az bulutlu, açık ve sıcak bir hava beklenirken, sıcaklıkların bu yüksek seviyelerde seyredeceği öngörülüyor.

Ankara

Üç Büyükşehirde Hava Durumu

Ankara:Başkentte yarından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 8-9 derece üzerine çıkması bekleniyor. Şahbaz, hafta boyunca yağış beklenmediğini ve sıcaklıkların hızla artacağını belirtti.
  
İstanbul: Mega kentte yarın hava sıcaklığının 32 derece olacağını, çarşamba ve perşembe günleri ise sıcaklıkların 34 dereceye kadar çıkacağını bildirdi. Bu değerler, mevsim normallerinin 9-10 derece üzerinde olacak.
  
İzmir:İzmir'de sıcaklıkların yarın 38, çarşamba ve perşembe günü ise 40 dereceye kadar çıkacağını kaydeden Şahbaz, şehrin en yüksek sıcaklıklarla karşılaşacağını vurguladı.

Hafta Sonu Yağışlı Sistem Geliyor

Şahin Şahbaz, hafta sonunda ülkenin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğini belirterek, yağışların batı bölgelerinden başlayarak sıcaklıkların mevsim normallerine düşeceğini söyledi. Ancak bu hafta görülecek sıcaklıkların "Afrika sıcaklıkları" olarak adlandırılan aşırı sıcaklardan olmadığını da ekledi.

Meteoroloji'nin Uyarıları

Meteoroloji, yüksek sıcaklıkların getirebileceği olumsuz etkiler konusunda vatandaşları uyardı. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak havalarda daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmaktan kaçınılması ve bol sıvı tüketilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Sonuç

Türkiye, yarından itibaren yüksek sıcaklıkların etkisine giriyor. Vatandaşların bu sıcak havalarda alacakları önlemlerle sağlıklarını korumaları büyük önem taşıyor. Hafta sonuna kadar devam edecek sıcak hava dalgası, yerini hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı sisteme bırakacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!