Rize
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

“Çay kanun çıkmasını özel sektörde istiyor”

17 Nisan, 2022, Pazar 17:24Umut Altay Öksüz
“Çay kanun çıkmasını özel sektörde istiyor”

Rize muhtarlar federasyonu olarak devletimizden talebimiz şudur :

“ İşçi işe  alımlarında kura çekilmenşn yanlıştır.Kuranın maddı durumu iyi olanlara çıktıgını gerçek anlamda fakir olup ihtıyaç sahiplerine çıkmadıgını zaten fakırın şansı olsa fakır olmazdı. Muhtarlar üzerinden gerçek fakır tespit edilerek işe alınmalarını istiyoruz. Bakıyoruzkı bir evden devlet işine çalışan 2 veya 3 kişi var bir başka aileleerden devlet kurumlarına hiç çalışan yok  bu aileler tespit edilerek her aileden bir kişinin kamu kurumlarına çalışması destekliyoruz.    

İşçi alımlarında muhtarlar üzerinden tarama yapılarak gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilerek bu isimler üzerinden işçi alım gerçekleştiril meliki gerçek ihtiyaç sahipleri iş imkânlarından yararlansın.”  

Muhtarlar federasyon başkanı maşalaci  imanlı nesil yetiştirme : “camilerimizi  neden subyan kursuna çevirmiyoruz.  Bir anne ayda 1200/1400 tl subyan kursuna ödeyemiyor bazi ailelerin ekonomik durumu iyi değil peki camilerimizi neden subyan kursuna çevirip hem hizmet edip diğer bir yanda ailelere destek olmuş oluruz. Yârin imansız bir başbakandan imansız bir doktordan ülke ne fayda gelir dedi.”

Federasyon Başkanı Şehir hastanesi büyük ihtiyaçtı. “Başkan Maşalaci Rize’deki  yatırımlar için sy cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz bu yatırımlar Rize için büyük yatırımlar olmuştur. İyidere’de lojistik yapılıyor çok güzel bir proje Rize doğunun penceresi olacaktır. Lojistik merkezi Rize’nin önün açacaktır hemen yanında yapılan demir yolu eklendiği zaman Rize ticaretin merkezi olacaktır. Bir diğer yatırım şehir hastanesi yapanlarda kimin emeği varsa teşekkür ediyorum  bu hastane Rize çok ihtiyacı vardı yetkililerden rica ediyorum yeni şehir hastanesi çocuk acil eksiği kapatılmalıdır. Psikiyatri hastanemiz yok hastalarımız Trabzon ve samsuna gitmektedir günümüz şartlarında bu hastalık oranı artmaktadır ve psikiyatrı hastanemiz yok inşallah şehir hastanesi ile bu açık kapatılır. ”

TEDAVİ RİZE DE RAPOR TRABZON’DAN

Yetkililerden özelikle bir ricam var : “bazı hastalıklar konusunda Rize’de uzun süre tedavi edilip ama malulen emekli olması gereken hastalarımız tedavileri Rize’de yapılmasına rağmen rapor geçerli değil rapor Trabzon’dan alması gerekiyor şimdi bu hasta tedavi 10 yıl tedavi eden doktor rapor veremedi hastaya on dk gören doktor vermesi yanlıştır. Malulen emeklilik konusunda rapor tedavi eden doktor vermelidir bu uygulamada yanlıştır.”

“ÇAY KANUN TEKLİFİNİ ÖZEL SEKTÖRDE İSTİYOR”

Maşalaci: “Gübre konusunda müstahsil dertli bunu devletimizde biliyor bizde biliyoruz eğer gübre konusunda fiyatı indiremiyorsan o zaman geçen yıl çay fiyatı 4 tl iken gübre 2600 tl di bu fiyat farklarını değerlendirip ona göre çay fiyat verilerek müstahsil  koruna bilir. Çay kanun teklifi üniversite mutfak tarafındadır orada bir kanun teklifi hazırlanıyor. Geçen borsada bir toplantıda Başkan Hayatı Yazıcı ordaydı Çay kanun teklifi hazırlanıyor bu günlerde cumhurbaşkanına sunacağız dedi. Ama kamuoyu şunu bilsin ki özel sektör fabrikası olan arkadaşlarım var tanıdıklarım var çay kanun teklifini özel sektörde istiyor. Özel sektörde  sıkıntı var biri çay 2 tl alır diğeri 3 alır bunlar rahmanı durum değil çay kanun teklifi ile bunlar düzenlenmesi ve sorunlar ortadan kalkması için bu teklif çıkartılmalarıdır  ve bu şekildede piyasa çeki düzen verilmiş olur”  Rizeli siyasilere sesleniyorum yatırımcı Rize çekelim Muhtarlar federasyonu başkanı Tuncay Maşalacı gündemdeki bir diğer konu hakkında şunları söyledi: “Rize'li siyasetçilerimizden talebimiz şudurki Rize'li iş adamlarımızı Rize'ye yatırım yapması adına teşvik edilmelerini talep ediyoruz .Bu konuda muhtarlar federasyonu olarak özel muteşebbis iş  adamlarımızı Rize'de baba ocaklarında yatırım yapmaları konusunda çagrıda bulunuyoruz.

“Turizm haftası açılışını organize edenler dersine iyi çalışmamış” Başkan Maşalacı : “turizm haftası etkinliklerinde işle alakalı insanlar mutlaka davet edilmeliydi otel işletmecileri turizm tur düzenleyen şirketler davet edilmelidir  bunlar yapılmadı ise organize edenler dersine iyi çalışmamıştır ” diyerek organizasyondaki eksiklere dikkat çekti.