Rize
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Amasra’da maden ocağındaki patlamaya ilişkin davanın altıncı duruşması başladı


Amasra’da maden ocağındaki patlamaya ilişkin davanın altıncı duruşması başladı
14 Ekim 2022'de Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamada 43 işçi hayatını kaybetti, 9 işçi yaralandı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edilerek dava süreci başladı. 7'si tutuklu 23 sanık yargılanıyor. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra müştekiler ve avukatlar katıldı. Mahkeme öncesi adliye çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Eski TTK yetkilileri hakkında da soruşturma izni verildi.

TTK Amasra Maden Patlaması Davası: Yargılama Süreci Devam Ediyor

14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında meydana gelen patlamada 43 işçinin hayatını kaybetmesi ve 9 işçinin yaralanmasıyla ilgili olarak devam eden yargılama sürecinde, 7'si tutuklu 23 sanığın mahkemeye çıktığı bildirildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 195 sayfalık iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte, davanın altıncı oturumunun başladığı ifade edildi. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra müştekiler, patlamada hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve taraf avukatlarının katıldığı belirtildi.

Adliye binası içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı aktarılırken, duruşmada 13 tanığın dinleneceği bilgisi paylaşıldı. Önceki duruşmalarda tutuklu ve tutuksuz sanıkların ifadelerinin alındığı ve birçok tanığın dinlendiği ifade edildi.

Bu süreçte, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, TTK eski Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile eski Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güner hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla soruşturma izni verdiği kaydedildi. Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamenin Bartın Ağır Ceza Mahkemesine sunulacağı ifade edildi.

Duruşma öncesinde adliye önünde açıklama yapan TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın, sürecin toplumun hafızasından silinmemesi için gereken her şeyin yapılacağını ve dava sürecinin yakından takip edileceğini ifade ettiği belirtildi.

14 Ekim 2022'deki patlamada 41 işçinin hayatını kaybettiği ve 11 işçinin yaralandığı, ardından yapılan soruşturma kapsamında 24 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. Şüphelilerden bazılarının tutuklandığı ve bazılarının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı, soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

İddianamede, tutuklu sanıklar hakkında "olası kastla öldürme" suçundan toplamda 840 yıldan 1050 yıla kadar hapis cezası istendiği, diğer sanıkların ise "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan cezalandırılmaları talep edildiği belirtildi. Mahkeme heyetinin daha önce verdiği ara kararda, bazı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, bazılarının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!