Rize
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Rize’de terör operasyonu "Bozdoğan-30"


Rize’de terör operasyonu "Bozdoğan-30"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde düzenlenen "Bozdoğan-30" operasyonlarında bölücü terör örgütüne karşı önemli bir başarı elde edildiğini açıkladı. Operasyonlar, Cumhuriyet başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından koordine edildi. Toplamda 147 şüpheli yakalandı. İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da yapılan operasyonlarda şüphelilerin terör örgütünün basın yapılanması içinde yer aldığı belirlendi. Ayrıca, diğer illerde de terör örgütüyle ilişkili faaliyetlerde bulunan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda birçok ruhsatsız silah ve örgütsel doküman ele geçirildi.

İçişleri Bakanı: 'Bozdoğan-30' Operasyonlarında 147 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde gerçekleştirilen "Bozdoğan-30" operasyonlarında bölücü terör örgütüne yönelik önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Tekirdağ, Mersin, Ankara, Antalya, Denizli, Elazığ, İzmir, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinde 147 şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Cumhuriyet başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildiğini vurguladı. Şüphelilerin terör örgütüne üye olma, örgüte yardım ve yataklık etme suçlarıyla suçlandığına dikkat çekti.

Operasyonlarla ilgili detayları paylaşan Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve İstihbarat ile TEM Şube Müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin bölücü terör örgütünün 'basın yapılanması' içerisinde faaliyet gösterdiğini ve terör örgütü lehine yayın yapan haber sitelerinde propaganda içerikli program ve haberler yaptıklarını açıkladı.

Ayrıca, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İstanbul, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da TEM şube müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlarda ise şüphelilerin Nevruz etkinliklerine katılarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları ve geçmiş dönemde terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttüklerinin tespit edildiğini aktardı.

Operasyonlar neticesinde çok sayıda ruhsatsız tabanca, av tüfeği, plastik el bombası ve dijital materyal ile örgütsel dokümanın ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, operasyonlara katılan güvenlik güçlerini tebrik etti. Bu başarılı operasyonların devam edeceğini ve terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!