Rize
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Araç alım-satımı yapacak herkesi ilgilendiriyor: Fiyatlar düştü, işte en çok satılan otomobiller

Araç alım-satımı yapacak herkesi ilgilendiriyor: Fiyatlar düştü, işte en çok satılan otomobiller
2024 yılında ikinci el araç piyasasında nominal fiyatlarda artış gözlenirken, enflasyona göre ayarlandığında reel fiyatlarda düşüş devam ediyor. Genç ikinci el araçlar, özellikle 2 veya 3 yaşına kadar olan ve 50.000 km'yi aşmayanlar, şu anda en çok talep görenler arasında. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı, sıfır araç fiyatlarındaki artışların ikinci el piyasasına yansıdığını belirtiyor ancak geçen yılın aşırı talep ve yüksek fiyatlamalarından sonra bu yılın daha normal bir seyir izlediğini ifade ediyor. İkinci el araç piyasasında ortalama fiyatlar düşüş eğiliminde, ancak son dönemde bu düşüşün yavaşladığı ve fiyatların neredeyse sabit kaldığı görülüyor. Ekim ayında pik yapan düşüş eğiliminin yavaşladığı ve fiyatların sabitlenmeye başladığı belirtiliyor. İlkbahar aylarında ikinci el araçlara olan talebin artması bekleniyor, bu da ikinci el araç fiyatlarında artış olabileceği anlamına geliyor.

Araç alım-satımı yapacak herkesi ilgilendiriyor: Fiyatlar düştü, işte en çok satılan otomobiller

2024 yılının başlarına doğru, ikinci el araç piyasasında nominal fiyatlarda artışlar gözlenirken, enflasyona göre ayarlandığında reel fiyatlarda düşüş devam ediyor. Bu durum, alıcıların daha uygun fiyatlarla araç bulabilmesine olanak tanıyor.

Şu anda kilometre ve yaşına göre en çok talep gören araçlar genellikle genç ikinci el araçlar oluyor. Özellikle 2 veya 3 yaşına kadar olan ve 50.000 km'yi aşmayan araçlar, fiyat cazibesi sunarak talep görüyor.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel'e göre, 2024 yılında sıfır araç fiyatlarındaki artışlar ikinci el araç fiyatlarına da yansıyor. Ancak, geçen yılın aşırı talep ve yüksek fiyatlamalarından sonra bu yılın daha normal bir seyir izlediği belirtiliyor. İkinci el araçlarda reel fiyatların, düşük talep nedeniyle sabit kalmaya devam ettiği ifade ediliyor.

Ertemel'e göre, ikinci el otomobil piyasasında ortalama fiyatlar düşüş eğiliminde. Ancak, son dönemde bu düşüş eğiliminin yavaşladığı ve fiyatların neredeyse sabit kaldığı gözlemleniyor.

Piyasa uzmanlarına göre, ikinci el araçlarda reel fiyatlarda düşüş eğilimi devam ediyor. Ancak, Ekim ayında görülen düşüşün yavaşladığı ve fiyatların sabitlenmeye başladığı belirtiliyor. Sıfır araçlardaki fiyat artışlarının, ikinci elde daha fazla düşüş yaşanmasını engellediği ifade ediliyor.

Piyasa uzmanlarına göre, ilkbahar aylarıyla birlikte ikinci el araçlara olan talebin artması bekleniyor. Bu durum, ikinci el araç fiyatlarında da artış yaşanabileceği anlamına geliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!