Rize
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

En uzun orucun tutulduğu kentlerden Sinop'ta, vatandaşlar iftar saatini sahillerde bekliyor

En uzun orucun tutulduğu kentlerden Sinop'ta, vatandaşlar iftar saatini sahillerde bekliyor
Sinop, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenen en uzun oruç sürelerinden birine sahip. Ramazan ayında, vatandaşlar iftarı sahilde geçirerek bekliyorlar. Güzel hava koşullarından faydalanarak sahilde yürüyüş yapanlar, çocuklarıyla parklarda zaman geçirenler ve iftar saatini sahilde oturarak bekleyenler arasında geniş bir yelpaze bulunuyor. Oruç tutmanın huzur verici olduğunu belirtenlerin yanı sıra, günlerin uzun olmasına rağmen susuzluğun azalmasından memnun olanlar da var. Sinop'ta yaşayanlar, ramazanın manevi atmosferini sahilde iftar bekleyerek yaşamaya çalışıyorlar.

Sinop'ta Vatandaşlar Sahilde İftarı Bekliyor

Sinop, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan hesaplamalara göre en uzun oruç süresine sahip kentler arasında yer alıyor. Bu nedenle, ramazan ayında Sinop'ta yaşayan vatandaşlar, iftar saatini sahilde geçirerek bekliyorlar. Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun ve Zonguldak gibi diğer kentlerle birlikte 13 saat 23 dakika ile en uzun orucun tutulduğu kentlerden biri olan Sinop'ta, ramazan coşkusu herkes tarafından hissediliyor.

Şehirde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği göz önünde bulundurulduğunda, bazı vatandaşlar güzel havanın tadını çıkarmak için sahilde vakit geçiriyorlar. Kimi vatandaşlar evcil hayvanlarıyla yürüyüş yaparken, kimileri çocuklarıyla parklarda zaman geçiriyorlar.

Sahilde iftar saatini bekleyen 76 yaşındaki Bayram Beser, orucun kendisine huzur verdiğini ifade ediyor. Eskiden tarlada çalışırken oruç tuttuklarını belirten Beser, şimdi ise daha rahat olduklarını dile getiriyor. Uzun oruç sürelerinin kendisini etkilemediğini, aksine mutlu olduğunu söyleyen Beser, "Mübarek gün uzun da olsa kısa da olsa biz bunu tutacağız. Allah'ın emrini yerine getireceğiz." diyor.

Arkadaşlarıyla sahilde yürüyüş yapan 19 yaşındaki Hüseyin Emre Bektaş ise okul arkadaşlarıyla zamanlarını geçirdiklerini ancak ramazanda günlerin uzun olmasının susuzluklarını artırdığını belirtiyor. Ancak şimdi, günlerin uzun olmasına rağmen, susuzluklarının olmadığını dile getiriyor ve bunun kendilerini mutlu ettiğini vurguluyor.

Sahilde oturarak iftar saatini bekleyen 65 yaşındaki Necati Yaşar ise orucunu denizin ve güneşin keyfini çıkararak tuttuğunu söylüyor. Uzun oruç sürelerinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Yaşar, bu süreyi sevinçle karşıladığını belirtiyor.

Sinop'ta yaşayan vatandaşlar, sahilde iftar saatini beklerken bir yandan da ramazan ayının manevi atmosferini doyasıya yaşamaya çalışıyorlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!