Rize
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Kaçkar Dağları'ndaki "heliski" etkinliğinde 10. hafta heyecanı yaşanıyor

Kaçkar Dağları'ndaki "heliski" etkinliğinde 10. hafta heyecanı yaşanıyor
Rize'nin Kaçkar Dağları bölgesinde gerçekleştirilen heliski etkinliği, 10. haftasına heyecanla girmiş durumda. Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yönetilen bu etkinlikte, kayak tutkunları helikopterle dağın zirvesine bırakılarak sarp yamaçlarda ve yüksek eğimli bölgelerde kayak yapıyorlar. Güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, sporcular kar kalınlığının 1 metrenin üzerinde olduğu ve uygun hava koşullarının olduğu günlerde kayak yapıyorlar.

Rize'de Heliski Heyecanı 10. Haftaya Taşınıyor

Rize'nin eşsiz doğasında gerçekleştirilen heliski (helikopterli kayak) faaliyeti, heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Avrupa'ya yakınlığı ve kaliteli karlarıyla ünlü Kaçkar Dağları, yerli ve yabancı kayak tutkunlarının vazgeçilmez destinasyonu haline gelmeye devam ediyor.

Kaçkar Dağları'nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ve Artvin'in Yusufeli ilçelerinde, helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçılar, sarp yamaçlar ve yüksek eğimlerde unutulmaz anlar yaşıyorlar. Bu spor dalı olan heliski, Türkiye'de 2005'ten itibaren popüler hale gelmiş olup, özellikle Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası ile Kaçkar Dağları'nda yoğun ilgi görüyor.

Heliski sporu, Türkiye-İsviçre ortaklığındaki Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından başarıyla yürütülüyor. Bölgedeki üç helikopterle başlayan faaliyetin 9. haftasında 16 kişilik bir sporcu kafilesi yer aldı. Yarın tamamlanacak 10. hafta etkinliğinde ise İtalya, İsviçre ve Fransa'dan gelen 13 kişilik sporcu kafilesi Kaçkar Dağları'nın eşsiz kar manzarasının keyfini çıkaracaklar.

Rize

Bölgedeki kar kalınlığının 1 metrenin üzerinde olması ve elverişli hava koşullarının yanı sıra, sporcuların güvenliği en üst düzeyde sağlanıyor. Ayrıca, kar yağışı nedeniyle helikopterlerin uçamadığı günlerde, sporcular karla kaplı çam ormanlarında unutulmaz deneyimler yaşıyorlar.

Snow-track (paletli kar aracı) ile getirilen sporcular, orman içlerine taşınarak burada kayak yapabiliyorlar. Etkinliğin Nisan ortasına kadar devam etmesi planlanıyor ve bu yıl 400'e yakın sporcu akredite oldu. Şimdiye kadar gerçekleştirilen faaliyetlere ise 200'e yakın sporcu katıldı.

Kaçkar Dağları'nın eşsiz doğası ve kaliteli karlarıyla heliski tutkunlarını ağırlamaya devam edecek gibi görünüyor. Bu benzersiz deneyim, hem yerli hem de yabancı kayak severler için unutulmaz anılarla dolu bir macera sunuyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!