Rize
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Malili gelin ile Türk damat Rize'de düzenlenen törenle dünyaevine girdi

Malili gelin ile Türk damat Rize'de düzenlenen törenle dünyaevine girdi
Rize'nin Çayeli ilçesinden Ramazan Öztürk, Mali'de çalışırken bir trafik cezasıyla tanıştığı Dienama Dembele ile evlilik kararı alarak sıra dışı bir hikayeye imza attı. Yardımseverlikle başlayan arkadaşlık, birkaç buluşmanın ardından evlilikle sonuçlandı. Çift, Eylül 2023'te Mali'de dünyaevine girdikten sonra Türkiye'ye dönerek Çayeli'de yaşamaya karar verdi. Çiftin nikahını kıyan Çayeli Belediye Başkanı, farklı kültürlerin birleşmesini samanlık seyranına benzeterek çifti tebrik etti.

Rize'den Mali'ye Aşk Yolculuğu: Trafik Cezasıyla Başlayan Bir Hikaye

Rize'nin Çayeli ilçesinden ilginç bir hikaye geldi. Mali'de bir inşaat firmasında çalışmak üzere giden 42 yaşındaki Ramazan Öztürk, motosikletle gezerken trafik cezası yedi. Ancak bu olay, hayatını değiştirecek bir tanışmayla sonuçlandı. Tanık olan Mali'li Dienama Dembele (32), Öztürk'e yardım etti ve aralarında güçlü bir arkadaşlık başladı. Birkaç buluşmanın ardından ikili, evlilik kararı aldı.

Eylül 2023'te Mali'de dünyaevine giren çift, Türkiye'ye dönerek Çayeli'de yaşamaya karar verdi. Çayeli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu salonunda düzenlenen törenle çiftin nikahını kıyan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, "İki farklı kültür, iki farklı dünya. Ama iki gönül birleşince samanlık seyran olduğu gibi ülkeler de birleşiyor. Damat ve gelini tebrik ediyorum." dedi.

Rize

Malili gelin Zeynep adını alan Dienama, düğününde horon oynayarak Türk geleneklerine uyum sağladı. Ramazan Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrika'ya gitme fikrinin aklında olmadığını belirterek, "Afrika'da eşimi bulacağım aklımdan hiç geçmezdi." dedi.

Çayeli'de Yaşanan Sıra Dışı Evlilik: Motosiklet Ceza, Mali'de Aşkın Filizlenmesi

Eylül 2023'te Mali'de düğün yaptıklarını anlatan Öztürk, "Ben kız istemeye gitmedim. Damadı kabul etmiyorlar. Akrabalarını kabul ediyorlar. Orada çalışan arkadaşlarım istemeye gitti. Zaten biz karar verdiğimiz için ailesi güzel karşıladı." şeklinde konuştu. Malili gelin Zeynep ise aileleri tarafından sevgiyle karşılandıklarını ve Ramazan ile tanıştığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Ramazan Öztürk'ün annesi Nurten Öztürk de oğlunun evlilik kararını paylaştığı anı anlatarak, "Oğluma 'Sen sevdikten sonra ben de severim.' dedim. 'Yeter ki sen sev. Sen ne istiyorsan ben de öyle yaparım.' dedim." ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!