Rize
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    30.68
  • EURO
    33.14
  • ALTIN
    1997.3
  • BIST
    9045.97
  • BTC
    47101.943$

Yeşil Sol Parti: Faşizme karşı 'Disa Em'

Yeşil Sol Parti: Faşizme karşı 'Disa Em'
Yeşil Sol Parti, İzmir milletvekili adayları halkla buluştu. Etkinlikte HDP İl Eş Başkanı Çelik, "Faşizme karşı hiçbir dönem boyun eğmeyen halklar, AKP-MHP zihniyetine karşı yine alanlardayız" dedi.

Yeşiller ve Gelecek Sol Parti (Yeşil Sol Parti), İzmir milletvekili adayları halkla buluştu. Karabağlar'da bulunan Necati Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte salona "Savaşa hayır", "Üreten biziz yöneten de biz olacağız", "Barış içinde eşit, özgür, yeşil bir dünya için" yazılı pankartlar asıldı. Etkinliğe, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD), Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAY-DER), (EGE TUHAY-DER) İzmir Şubeleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Barış Anneleri İnisiyatifi, TÖP, SYKP, EMEP, Tüm Emekliler Sendikası ile HDP il ve ilçe örgütleri katıldı. Salonda sık sık "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları atıldı.

Etkinlik öncesi milletvekili adayları basınla bir araya geldi. Hedeflerini anlatan adaylar, 20 yılda yaşanan karanlığı aydınlığa çıkartmak istediklerini, bu nedenle de Emek ve Özgürlük İttifakı ile Yeşil Sol Parti'nin tarihsel bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Halkın sesi ve talepleri için mecliste olacaklarını söyleyen adaylar, mücadeleyi parlamentoya taşıyacaklarını vurguladı. Tanıtımın ardından kentin yereline dair Yeşil Sol Parti'nin çalışmaları hakkında sorular cevaplandı.

DİSA EM: 'AKP-MHP ZİHNİYETİNE KARŞI YİNE BİZ'

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu ile başlayan etkinlikte HDP İl Eş Başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan halkı selamladı. Açılış konuşmasını Türkçe ve Kürtçe yapan İl Eş Başkanı Çelik, "Faşizme karşı hiçbir dönem boyun eğmeyen yine halklar, yine biz. Halkların kanından beslenen AKP MHP zihniyetine karşı yine alanlardayız. Bugün vekil adaylarımızla beraber kenetlenip meclise buradan vekillerimizi göndereceğiz" dedi. İl Eş Başkanı Altan ise "Bugün bu salona sığmadık. Bizlerin mücadelesini salonlardan ibaret görenlere öyle bir cevap vereceğiz ki bu irademizi bütün sokaklara taşıyacağız. Mutlaka kazanacağız" dedi.

'GÜZEL OLAN HER ŞEYE DÜŞMAN OLAN BU İKTİDARI GÖNDERECEĞİZ'

Yeşil Sol Parti İzmir İl Eş Sözcüsü Hüseyin Çağlar, "Biz öyle güzel insanlarız ki tüm farklılıklarımızla bir arada durmayı becerebilen insanlarız. Tüm kutuplaştırıcı politikalara karşı buradayız, bir aradayız. Adaylarımızı sizlere emanet edeceğiz. İzmir'de çalmadık kapı, girmedik ev bırakmayacağız. Tek adam iktidarını yeneceğiz dedik ve böyle yola çıktık. Bu iktidar Kürt, kadın, doğa, genç, emek düşmanıdır. Bu ülkede güzel olan herşeye düşman olan bu iktidarı göndereceğiz" diye konuştu.

HDP Merkezi Örgütlenme Eş Sözcüsü Mahfuz Güleryüz, önemli bir tarihi süreç yaşandığını ifade ederek, "Bugün faşizmi yıkmanın arifesi. Bu kutlu buluşmaya gelen herkesi selamlıyorum. Bu kutlu yürüyüşün birer ferdi olarak önümüzde tarihi bir misyon var. Faşizmi yıkma misyonu. Hiçbir şey bizim bu yürüyüşümüzün önünde engel olmamalıdır. Bizler Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Mazlumların, Kemallerin yoldaşlarıyız. Bu kutlu miras bugün bizlerin omuzlarında yükseliyor. Onların en büyük rüyası Kürt ve Türk devrimcilerinin bir arada olmasıydı. Bugün bu çatı onların rüyasıdır" diye vurguladı. Güleryüz, İzmir'den en az dört milletvekili çıkarma hedefleri olduğunu ifade ederek, 15 Mayıs'ta bu karanlık rejimi tarihin çöplüğüne göndereceklerini vurguladı.

'ORTAK DEMOKRATİK BİR CUMHURİYETİ YENİDEN KURACAĞIZ'

Konuşmaların ardından İzmir milletvekili adayları halkı selamladı. Milletvekili Adayı İbrahim Akın, “Deniz Poyraz'ımızı asla unutmayacağız. Hesabını soracağız. Sadece o şerefsiz katilden değil arkasındaki güçlerden de hesabını soracağız. Bu seçim Türkiye için bir kader seçimi. Bir o kadar da bu iktidarın geleceği için de korku saldığımız bir seçim. İktidar ayakta kalmak için her türlü kötülüğü yapmaya çalışıyor. Biz de ona karşı mücadele etmeye devam ediyoruz" dedi. Bu seçimin vekil seçimi olmadığını bir kötülük düzeninin bitirilmesi seçimi olduğunu vurgulayan Akın, “Bu ülkede 14 Mayıs'tan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yeniden ortak bir hayatı kuracağımız inancıyla söylüyorum; ortak demokratik cumhuriyeti yeniden kuracağız. Buradayız, birlikte değiştireceğiz. Bizler kadınlar, gençler, bütün farklı kimlikler ile buradayız" diye konuştu. Akın, 15 Mayıs'ın demokratik cumhuriyetin kurulması için bir milat olacağını da vurguladı.

Milletvekili Burcugül Çubuk, "Deniz'in nefes aldığı, Aziz Güler'in geçtiği sokaklarda olmaktan çok mutluyum. Burada mücadele her zaman çok sıcak ve güçlüydü. Çok değerli yoldaşlarla bir aylık bir süreci birlikte örgütleyeceğiz. Bu rantçı sisteme karşı ekolojik kentleri kurmak için ve İstanbul Sözleşmesini elimizden alanlara karşı yola çıktık. Tutsaklarımızı, hasta tutsaklarımızı alacağımız günleri getirmek üzere, bir mücadelede yol çıktık. Türkiye ve Kürdistan'da biz kazanacağız, Sarayları yıkacağız, biz kazanacağız" dedi.

DENİZ POYRAZ'IN AVUKATI YILDIRIM MİLLETVEKİLİ ADAYI

Adaylardan Deniz Poyraz'ın avukatlarından olan Abdülmecit Yıldırım ise "Tek parti iktidarına karşı farklı farklı alanlarda da olsa hepimiz birbirimizi mücadeleden tanıyoruz. 12 yıl boyunca hukuk alanında mücadele ettim. Mücadelemi şimdi siyaset alanına taşımak istiyorum. Mücadele sadece siyaset ve hukuktan ibaret değildir. Sokaklar mücadele alanımızdır. Deniz Poyraz dosyasının avukatlarından biriyim. Gerçek katillerin ortaya çıkması için verdiğimiz sözü tekrar ediyorum. Tüm hukuksuzluklara karşı mecliste de sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Başarı kesindir başka türlüsü mümkün değildir" diye konuştu. Milletvekili adayı Canan Kepeç Özkan, "Tarihin en karanlık, en kanlı iktidarıyla 20 yıldır mücadele ediyoruz. Bu iktidarı devirmenin ve hesap sormanın arifesindeyiz. Biz yapılan hiçbirşeyi unutmadık ve hesap sormak için yola çıktık. Biz haklıyız, biz kazanacağız, başaracağız" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!